Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single W!ZARD – “JACK IS A SOCIOPATH”

© Robin Rauner/Negative Visuel

Dat er veel getoverd wordt in Bordeaux komt vooral door het drietal W!ZARD. De bende lawaaischoppers uit deFrankrijk was in 2021 al eens op onze radar verschenen met ep Definitely Unfinished, maar verloren we niet veel later weer uit het oog. Niet dat de band geen noemenswaardige dingen meer realiseerde, want met hun puike livereputatie verzilverden ze shows in het voorprogramma van bijvoorbeeld METZ. Toch was het vooral toewerken naar dat eerste album en dat proces had toch wel wat voeten in de aarde. Maar het licht aan het einde van de tunnel is bereikt, want debuut NOT GOOD ENOUGH werd gisteren aangekondigd. Als klap op de vuurpijl loste de band alvast een eerste amuse bouche.

“JACK IS A SOCIOPATH” is de ideale single om het nieuwe project mee te kick starten. Een grauwe energie zet met strakke, doch ruwe gitaren de toon. Dreigend en loerend achter elke hoek staan de snaren in de aanslag om de remmen te kunnen lossen. Dat gebeurt tijdens het refrein waar ze alles op strakke wijze laten samenkomen. Op vlak van intensiteit en meedogenloosheid heeft de band zich duidelijk laten inspireren door IDLES en dat combineren ze met hun eigen Franse vastberadenheid. “JACK IS A SOCIOPATH” is een nummer dat je aan een hoog volume moet horen en die veel goeds belooft voor het eerste album.

NOT GOOD ENOUGH verschijnt op 12 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2038 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.