Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia & Kylie Minogue – “Dance Alone”

Enkele jaren terug was de Australische zangeres Sia niet weg te slaan van de radio: “Cheap Thrills“, “Chandelier” en “Flames” zorgden ervoor dat het niet op kon, maar de laatste tijd sputtert de hitmachine. Haar muziek sloeg niet meer zo hard aan als destijds, al kan dat ook zijn omdat een kerstplaat en een soundtrack voor de eigen film Music niet zo catchy zijn. De Australische artieste kondigde vandaag Reasonable Woman aan, haar album dat in mei zal verschijnen en waarmee het succes misschien wat zal terugkeren. De plaat zal features bevatten met Paris Hilton en Labrinth, maar eerst krijgen we nog een andere bekende naam als aanvulling.

“Dance Alone” is het derde van vijftien puzzelstukjes die zullen vrijkomen en eentje waarvoor Sia de hulp inriep van landgenote Kylie Minogue. Zij mocht afgelopen week nog een de Best Pop/Dance Recording-Grammy in ontvangst nemen voor “Padam Padam“. Vandaag breien de twee dames dus een vervolg aan hun samenwerking, in de vorm van een wederdienst voor Minogues langspeler Kiss Me Once. Het uit zich als een groovy dancepopnummer, maar wel eentje met te weinig karakter. Sia’s knappe en unieke stemgeluid blijft uiteraard een troef, maar verder is het niet veel soeps en vooral een erg inwisselbaar nummer. Alleen zullen de dames niet moeten dansen op “Dance Alone” – dat muzikaal perfect op Minogues Tension had gepast – maar wij verkiezen toch een hele waslijst aan nummers boven dit om onze heupen op los te schudden. Hoewel we al niet bijster enthousiast waren over “Gimme Love“, was het achteraf bekeken best nog een degelijke song in vergelijking met wat we nu voorgeschoteld krijgen. Hopen op beterschap dus.

Reasonable Woman komt uit op 3 mei.

Sia: Facebook / Instagram / Website
Kylie Minogue: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Incredible" (feat. Labrinth)

De tijd dat Sia bovenaan de hitlijsten stond, ligt al enige tijd achter ons. Popalbums 1000 Forms of Fear en This Is Acting…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kylie Minogue - Tension (★★★★): Vertrouwde discopop en feromonen

Pop, disco, glitter and glamour. Met die vier woorden kunnen we een redelijk alomvattende omschrijving geven van Kylie Minogue’s muziek, veelal met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Gimme Love"

Sia, ooit at de hele wereld uit haar handen en stond ze continu bovenaan de hitlijsten met nummers als “Chandelier” en “Cheap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.