Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LOïS – “Als een prinses”

® Eileen Vancraenenbroek

Anno 2024 is het gebruik van een voornaam genoeg om te weten over wie het gaat; denk maar aan Froukje, S10 of Bente. Ook het nieuwe muziekproject LOïS rond frontvrouw Loïs Andrews kiest voor een eenvoudige, maar herkenbare naam. Toch schuilt er een vijfkoppige band achter, die hun oorsprong vindt in Antwerpen. Ondanks de Britse roots van de zangeres, koos ze ervoor om in het Nederlands te schrijven, zodat haar muziek intiemer en eerlijker aanvoelt. Met hun Nederlandstalige indiepop willen ze ons meenemen op een muzikaal avontuur waar aandacht is voor emoties, introspectie en verbeelding. 

“Als een prinses” wordt ingeleid door de dromerige klanken van een gitaar, gevolgd door het zachte geluid van de drums. Het voelt alsof we met dit nummer worden meegezogen in de feeërieke wereld waarin we ons bevinden als we verliefd zijn. Het sprookje dat hier wordt geschetst, heeft echter een keerzijde, zoals later in het nummer duidelijk wordt. Het refrein bloeit open door de zoete klanken van de zang en de ontluikende instrumenten. Wanneer het einde nadert, worden we nog niet losgelaten en laat de band nog eens zien tot wat ze in staat zijn. Het instrumentale komt tot een hoogtepunt en achtergrondzang geïntroduceerd waardoor het geheel mooi afgewerkt aanvoelt. In de outro staat het thema van introspectie centraal en nemen we op een rustige manier afscheid van deze indrukwekkende debuutsingle.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sharktank - "Boogieman"

Het begon allemaal vier jaar geleden toen multi-instrumentalist en producer Marco Kleebauer en hiphopper Mile Lechner de groep Sharktank oprichtten. Niet veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.