Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Darren Kiely – “Slow Decay”

© Matthew Berinato

Darren Kiely debuteerde twee jaar geleden in de muziekwereld en bracht vorig jaar met Lost zijn eerste ep uit. Zijn teksten komen tot stand vanuit persoonlijke ervaringen en hij voelt zich na het schrijven van een lied beter door zijn verhaal te vertellen. Met zijn popfolk – zoals hij het zelf beschrijft – gaat hij dit jaar op tournee door zijn thuisland. Als we naar zijn nieuwste uitgave luisteren, hopen we dat de Ier het jaar daarop ook eens bij ons langskomt.

Sommige zaken of personen achterwege laten en verder gaan met het leven, is voor velen moeilijk. Ook voor Darren Kiely, die het op een mooie manier verwerkt in “Slow Decay”. Meer dan een simpele gitaar en piano heeft hij aanvankelijk niet nodig om zijn ruwe stem te begeleiden. Uiteindelijk klinkt het iets groter met meerdere stemmen die hem vervoegen en strijkers die zelfs een melancholische touch aan zijn folk toevoegen. De Ier blijft trouw aan zijn genre, al valt er van zijn poppy kantje weinig op te merken. “Slow Decay” is weer een geslaagd lied van Kiely waarin veel mensen zich kunnen herkennen.

Facebook / Instagram / Website / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.