Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Metz – “Acid / Slow Decay”

Metz is een Canadese (post)punkband die via Sub Pop al enkele geweldige releases heeft uitgebracht. Op 1 mei was de opbrengst op Bandcamp volledig voor de band en veel bands doen dan ook iets speciaal. De ene promoot wat merch, de andere brengt dan weer wat nummers uit. En dat is wat Metz doet. En het is er eentje die perfect past in deze lastige tijden. Metz brengt twee onuitgebrachte nummers uit van de plaat Strange Peace uit 2017: “Acid” en “Slow Decay”. Een wonder dat deze nummers de plaat niet gehaald hebben, want het zijn beide zeer sterke nummers. Deze nummers werden dan ook opgenomen door Steve Albini.

“Acid” is een stevig nummer dat hun muziekgenre alle eer aan doet. Daar waar in Europa de aandacht vaak gaat naar de (post)punk-scene in Engeland, moet deze band echt niet onderdoen. Deze Canadezen brengen al jaren een constante kwaliteit en daar moet dit nummer niet voor onderdoen. Een vrij monotoon nummer met steeds hetzelfde ritme blijft op een goede manier boeien en heeft nog een lekkere explosie op het einde in petto. Dit is een nummer over een frisse blik, een nieuwe kijk op de wereld en het leven tijdens de crisis. En dat is precies wat we nodig hadden. Als tweede nummer moet “Slow Decay” niet onderdoen. Hetzelfde ritme en snelheid worden aangehouden en ook hier wordt er af en toe met explosieven gegooid. De stem is zoals de muziek vaak vrij monotoon waardoor de muziek de typische postpunk-vibe krijgt.

Zoals gewoonlijk stelt Metz nooit teleur en als we nu bekijken welke strenge selectiecriteria deze band hanteert om nummers op een plaat te krijgen, dan verbaast ons dat niets.

Facebook / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2 mei 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief