Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cyra Gwynth – “cut the bs (runnin’)” (feat. Robin)

Sinds 2023 waait een nieuwe wind doorheen de carrière van Cyra Gwynth. De Belgische met Nederlandse en Filippijnse roots is niet aan haar proefstuk toe en bracht sinds haar deelname aan The Voice van Vlaanderen, waar ze in 2014 het team van Regi Penxten vervoegde, tal van singles uit. Tegenwoordig heeft Gwynth wat meer ogen op haar gericht door haar rol in de VTM-serie Familie, waar ze de lang vermiste adoptiedochter van Vanessa, ofwel Karen Damen speelt. Niets lijkt verder af te staan van de r&b die Cyra Gwynth ons naast haar acteercarrière voorschotelt en toch vallen alle puzzelstukjes steeds beter in elkaar. Met “cut the bs”, waarvoor ze samenwerkte met Robin, markeert de zangeres alvast haar territorium voor 2024 en laat ze duidelijk merken dat dit weleens haar jaar zou kunnen zijn.

We lijken ons in een duistere tank water te bevinden wanneer de eerste klanken van “cut the bs” onze oren bereiken, maar al snel belanden we in een stroomversnelling die gecontroleerd wordt door de artieste. De r&b-tonen die het geheel kleur geven hebben een eerder koele ondertoon, waardoor het allemaal want minder braaf klinkt. Wanneer het Engels plots voor een Franstalig couplet ingeruild wordt, krijgt de song meteen een extra dimensie. Het internationale aspect wordt nogmaals benadrukt terwijl de song steeds zwoeler wordt. In het gezelschap van Robin lijkt Cyra Gwynth nog beter tot haar recht te komen en worden we uitgenodigd om onze sensueelste heupbewegingen boven te halen. Zoals de titel al doet vermoeden, heeft de artieste geen boodschap aan alle onzin en wil ze vooral to the point komen. In die opzet is ze alvast meer dan geslaagd.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fifty Lab 2023 (Dag 2): (On)geslepen kristallen

Ook op de tweede dag van Fifty Lab moesten er moeilijke knopen doorgehakt worden. Het vochtige weer maakte het groundhoppen iets minder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cyra Gwynth - "Avenue"

Het is een hele tijd stil geweest rond Cyra Gwynth. Haar laatste single dateert al weer van februari, waardoor we even vreesden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cyra Gwynth - “DGAF”

Cyra Gwynth zou eigenlijk geen introductie meer nodig hebben, maar we stellen haar toch nog even voor. Als Belgische met Nederlands-Filipijnse roots…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.