Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake – “Selfish”

© Charlotte Rutherford

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires van jeugdliefde Britney Spears lijkt eindelijk wat gaan liggen, hoog tijd dus om na jaren van afwezigheid sexy officieel back te bringen in de vorm van nieuwe muziek. Het blijft altijd wat spannend afwachten met welk geluid Timberlake na enkele jaren afwezigheid komt aanzetten, omdat de Amerikaan er nogal een handje van weg heeft zichzelf heruit te vinden. Van de pure pop van debuutplaat Justified tot het flirten met r&b op FutureSex/LoveSounds en de jazzy invloeden op The 20/20 Experience. Justin Timberlake heeft zich doorheen zijn carrière al wel vaker een veelzijdig baasje getoond. Nu is er dus de nieuwe single “Selfish”, het eerste stukje solowerk van JT sinds het teleurstellende Man Of The Woods uit 2018. 

De eerste indruk die “Selfish” maakt, is die van een potpourri van oude invloeden. Het herenigen met zijn oude makkers van boyband ‘N Sync heeft duidelijke sporen nagelaten op de zoetgevooisde toon van deze nieuwe single, maar ook producer Timbaland weet zijn gekende stempel te drukken met de nodige lome beats. Dat levert een nummer op dat wel erg vertrouwd in de oren klinkt, en op zeemzoete wijze doet terugdromen naar de onschuldige tijd van weleer. Dat maakt “Selfish” niet noodzakelijk een slecht nummer. Het heeft een aanstekelijk laidback sfeertje dat het ongetwijfeld goed zal doen op de commerciële radio. Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat Timberlake al wel vaker met dit soort bijl heeft gehakt, en dat vroeger een stuk doeltreffender deed.

“Selfish” is bedoeld als wederom een comeback voor Justin Timberlake, en fungeert dan ook als voorsmaakje van het zesde studioalbum getiteld Everything I Thought It Was dat gepland staat voor 15 maart. Tijdens een interview met de Amerikaanse talkshow host Jimmy Fallon liet Timberlake eveneens weten dat er een uitgebreide tournee komt naar aanleiding van het album. Momenteel zijn er enkel data in Noord-Amerika bekend gemaakt, maar dat is nog geen reden om rivieren vol te huilen, er zouden namelijk snel data volgen voor de rest van de wereld.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single *NSYNC - "Better Place"

*NSYNC is terug van weggeweest! De boysband, bestaande uit Chris Kirkpatrick, JC Chasez, Joey Fatone, Lance Bass en vooral Justin Timberlake, heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Timbaland, Nelly Furtado & Justin Timberlake - "Keep Going Up"

Zijn we terug in het jaar 2006 of was het nu 2007? Want dat is het eerste dat we dachten toen we…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Madd9 - "Selfish"

Halverwege de zomervakantie lijkt Madd9 zichzelf klaar te stomen voor een volgende stap in zijn jonge carrière. Het afgelopen voorjaar was de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.