Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hedex & Tion Wayne – “Lowkey (LDN Drift)” (feat. Takura)

Als een van de grootste UK-artiesten binnen de drum-‘n-bass is Jack Hedges aka Hedex een graag geziene gast op de grootste festivals en raves in het genre. Zijn My Home Is The Rave-concept doet menig liefhebbers hart sneller slaan en dat was ook de bedoeling vorige maand in Trix. Het mocht echter niet zijn, want door een strak en zowel mentaal als fysiek energievretend tourschema moest de Britse producer verstek geven. Een gemiste kans dus om bangers als “MHITR (Semi-Automatic)“, “Liquor & Cigarettes” en “Missing You” live te horen, maar er wordt gezocht naar een nieuwe datum in de loop van het jaar. De nieuwe muziek blijft wel gewoon onze kant uitkomen, met deze keer opnieuw een samenwerking vanuit het rapperswereldje. En het is niet de minste: hoewel de Brits-Nigeriaanse rapper Tion Wayne zeker niet tot onze meest beluisterde artiesten hoort, is dat bij heel wat andere mensen wel het geval als je zijn streamingcijfers bekijkt.

Overlappingen tussen rap en DnB: we zien het steeds vaker. Kijk maar naar het 2 Ruff, Vol. 1 van Chase & Status. We gaan zeker niet prediken dat zo’n samenwerkingen altijd tot een succes leiden, maar dat de twee genres complementair zijn, blijkt toch weer met “Lowkey (LDN Drift)”. Zoals uit de naam af te leiden is, ging Hedex aan de slag met de sample van “Tokyo Drift“. Zoals steeds gooit hij zijn opzwepende ritmes ertegenaan en ook die ene slagzin om mee te schreeuwen vlak voor de drop is weer present: ‘chillin’ with my English girl, she lowkey / she wanna go to the pub’. Het geheel krijgt een donker randje en een optrekkende auto en een ringende telefoon vormen de random doch leuke afwerkingen van deze adrenalineshot.

Benieuwd geworden naar een Hedex-liveshow? Dan kan je zaterdag 3 februari terecht in 013 te Tilburg, waar hij zijn MHITR-concept naartoe brengt samen met guests als Bou, Basstripper en Mozey.

Hedex: Facebook / Instagram
Tion Wayne: Facebook / Instagram / Website
Takura: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.