Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner – “Do One”

©CPU – Nathan Dobbelaere

In de immer evoluerende muzikale wereld heeft Frank Turner zijn stempel gedrukt als een doorgewinterde singer-songwriter met een onweerstaanbare punkattitude. Vandaag staat hij alweer voor de deur met zijn tiende album Undefeated onder de arm. De plaat verschijnt op 3 mei via Xtra Mile Recordings en markeert het eerste werk in meer dan een decennium zonder de invloed van een major label. In zijn zelfgebouwde thuisstudio op Mersea Island heeft Turner, bijgestaan door zijn vertrouwde begeleidingsband The Sleeping Souls, niet alleen alles opgenomen maar ook geproduceerd. Met zijn 42 jaar beschouwt hij dit als een niet bepaald rock-‘n-rollachtige leeftijd, maar zijn fascinatie voor schrijvers als Loudon Wainwright III en The Hold Steady heeft hem gedreven om te blijven reflecteren op volwassenheid in zijn muziek.

“Do One” weerspiegelt treffend het thema van overleving en opstandigheid dat Turner nastreeft gedurende zijn carrière. In typische Frank Turner-stijl is het een folk doordrenkt punknummer met een refrein dat zich onmiddellijk in het gehoor nestelt. Als een artistieke samenvatting van zijn boodschap voor dit album beschrijft hij de single als een werk dat zowel overlevingsdrang als opstandigheid omvat, doorsijpelt met een speelsheid en zelfspot die kenmerkend zijn voor zijn karakter. Met negentien jaar solocarrière achter de rug, staat Britse muzikant nog steeds stevig overeind. Een prestatie die niet alleen goed voelt, maar ook de relevantie en vitaliteit van zijn muzikale kracht benadrukt.

Undefeated komt uit op 3 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

https://open.spotify.com/track/6uM4d5YuVQZzlZkfBb1g4N?si=6d67cff21a994e39

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner – “Girl From The Record Shop”

In aanloop naar zijn nieuwe album, Undefeated, heeft Frank Turner zich alweer van verschillende kanten laten zien. Op “No Thank You For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "No Thank You For The Music"

Frank Turner is als een doosje pralines; je weet nooit wat je kan verwachten. Soms beroert hij de gevoelige snaar met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sleeping Souls - "Caught up in the Scrape"

De naam The Sleeping Souls doet misschien een belletje rinkelen, al weet je niet direct waar je de naam nog gehoord hebt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.