Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Louise Barreau – “Morticia”

© Shevi Shenaj

De Brusselse Louise Barreau speelde enkele jaren terug al op onze Dansende Beren showcase in de Pilar, waar ze toen al liet zien dat ze met haar eigen visie op Franse pop een groot publiek kan bereiken. Ze speelde daarna onder andere in het voorprogramma van November Ultra in De Roma, bij de Leuvense organisatie Inuït en op een evenement van het Brusselse collectief Les Volumineuses. Eind september in 2023 bracht ze uiteindelijk haar langverwachte debuutsingle “Vendeur de rêve” uit, waarmee ze haar talent uiteindelijk met een eerste officiële release deelde en ook met haar videoclip liet zien dat Brussel een nieuw in de gaten te houden project heeft.

Dat Franse chanson een tijdloos muziekgenre blijft en voor velen een synoniem is voor romantiek, mogen we op het nieuwe “Morticia” wederom ondervinden. In de single belicht ze de dagelijkse realiteit, waarbij er soms een groot contrast ontstaat tussen het mooie en de tristesse. Die tweestrijd hoor je ook in de sentimentele melodie, die bij momenten hoopvol, maar waak ook bijzonder melancholisch overkomt en je daardoor een eerlijk beeld geeft van alles waarvoor Louise Barreau staat. “Morticia” is een single voor liefhebbers van Franse pop à la Iliona en ML.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Louise Barreau - "Vendeur de rêve"

Ondanks dat ze nog geen muziek uit had en enkel met covers op het internet te vinden was, maakte Louise Barreau in…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Louise Barreau: 'Mijn project staat nog in de kinderschoenen en groeit beetje bij beetje'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
InstagramMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 6 oktober in Pilar Brussel

Donderdag 6 oktober 2022! Het is een datum die je maar best met een dikke alcoholstift in je agenda aanduidt, want dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.