FeaturesInterviews

Maak kennis met Louise Barreau: ‘Mijn project staat nog in de kinderschoenen en groeit beetje bij beetje’

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is de Brusselse Louise Barreau. Haar kersverse project komt ze met veel plezier voorstellen in het gezellige café, maar leer haar hieronder alvast nog beter kennen.

Wie? Jonge Brusselse met een hart en passie voor muziek in haar moedertaal.

Wat? Breekbare eigen composities die sterk beïnvloed zijn door jazz en rock.

Voor fans van: Iliona, Yseult, Angèle en Claire Laffut

Socials: InstagramFacebook

Hoe is Louise Barreau ontstaan?

Het project Louise Barreau is het resultaat van een leven lang vragen stellen, vallen en opstaan in muziek. Het is het eerste soloproject dat ik lanceerde en officieel maakte in het afgelopen jaar, maar eigenlijk bestaat het al veel langer.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in je muzikale leven?

De eerste keer dat ik mijn eigen nummers mocht spelen voor een publiek tijdens de première-editie van Les Volumineuses in The Valley ergens in april.

Op welk festival zou je graag eens willen staan en waarom?

Ik zou heel graag op Les Nuits Botanique willen spelen. Ik hou van het warme weer van de eerste zomeravonden van het jaar. Het is ook het begin van het festivalseizoen, het publiek wil dan luisteren, dansen en nieuwe muziek ontdekken. Ik hou ook erg van de kwaliteit en het eclectische gehalte van de programmatie, en dat jaar na jaar. Les Nuits Botanique is zowat een luchtbel die zweeft door het midden van de stad en dat is wat ik het leukste vind.

Wat zijn je doelen in de nabije toekomst?

Het project staat nog in de kinderschoenen en groeit beetje bij beetje, het neemt de tijd die nodig is. Hoe dan ook zou ik heel graag mijn eerste ep in 2023 willen uitbrengen.

Wat mogen we verwachten van je set op onze showcase?

Een set in vocal-keyboard-bass-drumsformatie. Mijn eigen composities in het Frans, die wat heen en weer geslingerd worden tussen jazz- en rockinvloeden. Maar bovenal het delen van emoties, sensaties en gevoelens.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1917 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Louise Barreau - "Vendeur de rêve"

Ondanks dat ze nog geen muziek uit had en enkel met covers op het internet te vinden was, maakte Louise Barreau in…
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.