InstagramMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 6 oktober in Pilar Brussel

Donderdag 6 oktober 2022! Het is een datum die je maar best met een dikke alcoholstift in je agenda aanduidt, want dan keren we met Dansende Beren terug naar Pilar in Brussel. Na een geslaagde editie vorig jaar, staan we dit jaar weer te popelen om samen met de concertzaal jullie weer een boeiende affiche vol te ontdekken talent voor te schotelen. Verspreid over maar liefst twee podia kan je een avond lang zeven veelbelovende bands en artiesten aan het werk zien en het beste van al? Het is gewoon gratis!

Hup Holland hup, want voor het eerst siert een band uit Nederland de line-up van ons festival. Met Bongloard hebben we een van de boeiendste en spannendste Utrechtse bands van het moment kunnen strikken voor zijn allereerste show op Belgische bodem. Recent nog op tour met Psychedelic Porn Crumpets en met hun nog maar recent verschenen debuutalbum People Overreacting To My Behaviour onder de arm komen, staat het drietal helemaal te popelen om de Pilar aan het zweten te krijgen. En het zijn niet de enige gitaren die de line-up sieren! Ook Mojo & The Kitchen Brothers en Ronker zijn van de partij. Die eerste is een vijfkoppig gezelschap dat de tijdgeest van de seventies met zijn hevige fuzzriffs hoog houdt en live helemaal tot ontploffing komt. Dat wil je uiteraard niet missen. Ronker maakt op zijn beurt verschroeiende indiemetal (ja dat bestaat) waarvan de versterkers overuren draaien en dat mogen ze dus op 6 oktober in de Pilar zeker ook doen.

Ook voor de popliefhebbers hebben we goed nieuws. Nadat ze deze zomer kleurde met haar hitje “Brain”, staat EMILINE helemaal klaar om je hart te veroveren met haar zeemzoete popmuziek. In Pilar speelt ze een exclusief concert in duo-bezetting en krijgen we heel wat voorsmaakjes van haar nieuwe project. Daarnaast maken zowel Amrita Khan alsook Louise Barreau twee veelbelovende Brusselse talenten hun opwachting in de Pilar. De soul van Amrita Khan is perfect om even tot rust te komen en te genieten van het moment, terwijl de fluwelen stem van Louise Barreau je ongetwijfeld helemaal in de ban zal brengen.

Ten slotte zijn we ook heel verheugd over de komst van Isaac Roux. Het muzikale project van Louis De Roo won afgelopen jaar de publieksprijs van Humo’s Rock Rally en heeft sindsdien allesbehalve stilgezeten. Samen met Pieter-Jan Decraene werkt hij zo aan een eerste ep en deze zomer kon je hem onder meer al aan het werk zien op PKP DWNTN, Dranouter, Suikerrock en Leffingeleuren. Volgende stop? Onze Dansende Beren showcase in Pilar!

Zet je alvast nu al op aanwezig op het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. We gaan voor gratis – zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Alle verdere info op de site van Pilar.

1923 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "Autumn Love"

Het winnen van StuBru’s De Nieuwe Lichting gaat meestal hand in hand met een gevulde festivalzomer, iets dat voor Isaac Roux niet…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.