Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tinlicker – “Nothing To Lose” (feat. Circa Waves)

© Raymond van Mil

Hoewel ze al muziek uitbrachten op enkele bekende dancelabels als Anjunadeep, mau5trap en Armada, hoort Tinlicker toch niet bij de meest spraakmakende acts binnen het genre. Het duo is afkomstig uit Utrecht en opereert sinds 2012 onder de huidige naam. Op 16 februari komt er een nieuw album aan, getiteld Cold Enough for Snow, en net als de twee eerste singles is ook het derde nummer dat eraan vooraf gaat een samenwerking. Dit keer is Circa Waves de uitverkorene: een vierkoppige, Engelse indieband, bekend van “T-Shirt Weather“. De band wist ons een klein jaar geleden nog te vermaken met een fijne show in Botanique.

Het was afwachten of zanger Kieran Shuddal dat ook kon doen in samenwerking met de Nederlandse labelgenoten, want muzikaal is het niet meteen de meest voor de hand liggende collab. Wat daaruit komt, is een elektronisch geluidslandschap met een unieke drive en een vleugje U2-klanken. Het melodische heeft steeds de boventoon, al is het bij de eerste drop niet de euforische melodie die domineert. De stem van Shuddal blijft de snelle synthgeluiden gidsen met een boodschap over het najagen van je dromen en je niet laten tegenhouden door je angsten. In tweede instantie is het dan wel echt dansen geblazen, waarna “Nothing To Lose” stilletjes uitdooft. De track heeft even tijd nodig om te groeien, maar is zeker een toevoeging met potentie aan de nieuwe langspeler van Tinlicker.

Cold Enough for Snow is beschikbaar vanaf 16 februari. Tinlicker speelt op 8 maart in Trix en een dag later in de Gashouder in Amsterdam. Op 21 juni kan je het duo vinden op Pinkpop.

Tinlicker: Facebook / Instagram / Website
Circa Waves: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hollow Coves - Nothing To Lose (★★★½): Gepolijste en verniste songs maken een mooi geheel

Hollow Coves woont en werkt in Gold Coast, een stad aan de oostkust van Australië die geboekstaafd staat als hét surfparadijs van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.