Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Millett – “Eating Out” (feat. Rae Khalil)

© CPU – Chris Stessens

Voor heel wat muziekliefhebbers is Pip Millett tot op vandaag nog een nobele onbekende. En toch dook ze afgelopen zomer op op de affiche van Rock Werchter en stond ze niet zo heel lang daarvoor in een mooi gevulde Trix Club. Dat heeft ze voor een deel te danken aan haar debuutplaat When Everything Is Better, I’ll Let You Know, waarmee ze al vergelijkingen met onder meer Jorja Smith en Joy Crookes in de wacht wist te slepen. Dat album verscheen in 2022, in 2023 werd er geoogst op het podium (lees: geen enkel nummer uitgebracht) en in 2024 lijkt de Pip Millett-trein terug te vertrekken. Te beginnen met “Eating Out”.

Die nieuwste creatie telt nog geen drie minuten, maar heeft wel alles wat er van een hedendaagse soulpopsong verwacht wordt. Een zomers gitaartje dat blijft glinsteren, een zwoele beat en een duo zelfverzekerde vrouwenstemmen. “Eating Out” is namelijk een samenwerking met de Amerikaanse rapper Rae Khalil, die met haar iets hardere stem wat meer pit aan het nummer toevoegt. Op die manier kabbelt de single een beetje voort, maar niet zonder enige vorm van indruk te maken. Dankzij “Eating Out” maakt Pip Millett met andere woorden weer de vergelijkingen met bekende soulpopzangeressen waar, want deze zou zo kunnen meedraaien in een set van pakweg Jorja Smith.

Facebook / Website / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Features

12 tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nadat het gras een jaartje lang terug richting zijn natuurlijke kleur kon groeien, staan de festiviteiten in Werchter terug voor de deur….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pip Millett - "Heal"

Ondertussen is het eigenlijk geen geheim meer dat er aan de andere kant van het Kanaal behoorlijk veel muzikaal talent rondloopt. Sommigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.