Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Big Byrd – “Diamonds, Rhinestones And Hard Rain”

© Shaun Ortiz

Les Big Byrd is een Zweeds collectief gesticht in 2011 door Joakim Ahlund en Frans Johansson. De Zweden hebben ondertussen drie langspelers uitgebracht en doen daar steeds afgemeten netjes vier jaar over. Hun laatste plaat Eternal Light Brigade zag het levenslicht in 2022 en staat tjokvol psychedelische rock gecombineerd met Krautrock. Les Big Byrd brengt ook instrumentale nummers uit en zelfs zeemzoete, in het Zweeds gezongen ballades. De band is dus niet zomaar in een of ander hokje te steken.

De nieuwe single “Diamonds, Rhinestones and Hard Rain” is het omen dat uitgegeven wordt voor de langspeelplaat die dezelfde titel zal dragen. Het nummer begint met een pulserende bas die als het bloed in een aorta verder door de song zal stromen tot het stekelige einde. De band zet hierop een eenvoudige drumlick in twee maten en een gitaarsound die sterk op het geluid van een draaiende betonmolen lijkt. En dat werkt zeer goed omdat de song dan echt blijft stouwen zoals de wielen van een machtig grote vrachtwagen die zich heeft vastgereden in de sneeuw en onophoudelijk patineert. De bas blijft heel prominent aanwezig en de gitaar wordt iets meer naar de achtergrond geduwd, maar dat blijkt net de grote kracht van het nummer te zijn. Les Big Byrd zingt over een diva met lange, blonde haren en helblauwe ogen, maar de band is Zweeds dus een grote verrassing over het type vrouw die ze bezingt is het zeker niet. Fans van de band hoeven deze keer trouwens niet vier jaar te wachten op nieuw materiaal.

De volgende langspeelplaat Diamonds, Rhinestones And Hard Rain” komt uit op 1 maart.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Les Big Byrd – “Roofied Angels”

De Zweedse band Les Big Byrd pakt explosief uit met hun eerste single van 2020: “Roofied Angels”. Het is de eerste single…
Uitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 17 - 23 juli 2017

De vakantie is volop aan de gang en iedereen kan genieten van de nodige rust. Toch gaat niet iedereen op vakantie en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.