Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Les Big Byrd – “Roofied Angels”

De Zweedse band Les Big Byrd pakt explosief uit met hun eerste single van 2020: “Roofied Angels”. Het is de eerste single van de ep Roofied Angels die uitkomt op 26 juni. Dit is niet meer de zachte indierock die we gewoon waren van de singles van vorig jaar, maar eerder fuzzy psychedelische rock.

Met maar liefst zeven minuten voelt het, mede dankzij een vaste uptempo drumbeat, alsof je op een stoomtrein zit richting adrenalineland. De constante afwisseling tussen de vette synthesizer en de snijdende gitaar vullen het nummer met een complexe maar toch gestructureerde instrumental. Door die afwisseling zit er genoeg variatie in de muziek, waardoor de lange zeven minuten niet eentonig klinken. De gitaren gaan enorm wild met vele bends en schreeuwende distorsie, terwijl de fuzzy synthesizer zaagt door de drumbeat. De dromerige vocals vormen samen met dit alles een volgepakt boterhammetje. “Roofied Angels” is een ware adrenalinebooster à la Nonagon Infinity.

De nieuwe ep Roofied Angels komt uit op 26 juni.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 mei 2020

About Author

Jelle Vos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief