Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single youcallmecarla – “Foolish”

Soms vergeten we dat er aan de oostelijke zijde van ons land ook heel wat muzikaal talent zit om door te breken. De afgelopen jaren doet Giant Rooks het bijvoorbeeld al heel goed, wat we onlangs nog mochten aanschouwen in de Ancienne Belgique. Ook de Zuid-Duitse singer-songwriter Carla Freude, oftewel youcallmecarla, doet een worp naar het grotere publiek. Sinds 2019 brengt de zangeres al muziek uit, maar ze gooide het over een andere boeg in 2022 wanneer ze haar eerste single “House in the Suburbs” uitbracht onder haar huidige artiestennaam. 2023 betekende een grote stap in haar carrière met het tekenen bij een label en in de lente van 2024 staat ook haar debuut-ep gepland. Vandaag krijgen met “Foolish” een nieuw voorsmaakje van wat we dan mogen verwachten.

Nergens anders dan op populaire video-app TikTok kon je de afgelopen periode al snippets horen van “Foolish”. Het dromerige popnummer is er eentje waarvan het refrein zich zeker en vast snel in je hersenpan nestelt en dus makkelijk meezingbaar is. Met wat elektronische gitaar krijgt het lied toch wat edge en worden de lyrics iets dieper getrokken. Inhoudelijk bezingt Freude de pijn en frustraties die te pas komen bij een ‘situationship’ waarbij het duidelijk is dat de emoties van beide partijen niet op gelijke lijn zitten en traantjes geen onvermijdelijk resultaat zijn. Waanvoorstelling en verdwaasdheid nemen het voortouw en klonken nog nooit zo dromerig.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 30 maart tot 5 april

Een goede gewoonte moet in traditie gehouden worden. Ook op deze paaszondag. Iedereen geniet van de familiefeestje of het diner op restaurant….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.