Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “Millionaires”

© Gaz Williamson

Vorig jaar trad The Snuts een nieuwe fase van hun carrière in. De Schotten besloten namelijk de samenwerking met platenlabel Parlophone, waarbij ze hun eerste twee albums uitbrachten, stop te zetten. Dit deden ze omdat ze vonden dat er teveel druk op artiesten ligt om te voldoen aan trends, waardoor ze niet meer zichzelf kunnen zijn. Sindsdien heeft The Snuts dus volledig vrij spel gekregen, maar met nummers als “Gloria” en “Dreams” bewezen ze reeds dat ze hun trouwe klank bijblijven. Inmiddels kondigden ze ook hun derde album aan. Dat werd MILLENNIALS gedoopt en komt uit in februari. Nog even wachten dus, maar om de tijd te stillen brengt het viertal vandaag de nieuwe “Millionaires” uit.

Een uptempo beat zet meteen de toon voor de rest van het nummer, al valt die toon al snel in herhaling. De indierock, bestaande uit een perfecte balans tussen rockelementen en elektronica, heeft ditmaal plaats moeten maken voor een popsong. Vrolijk en zomers is het lied zeker en vast, maar daar blijft het ook bij. De single heeft heel wat potentieel en zal live hoogstwaarschijnlijk veel beter tot zijn recht komen met het makkelijk meezingbare refrein en de ‘ohohoh’s’ die nog even blijven nazinderen. Al bij al klinkt het geheel gewoon als een poplied dat al honderden keren op elke radiozender gedraaid werd.

Op 23 februari brengt The Snuts hun derde album MILLENNIALS uit. Nummers als “NPC” en “Gloria” lieten ons alvast verlangen, maar daar slaagt “Millionairs” toch net niet in.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "NPC"

Voor de liefhebbers van de indierock zal The Snuts waarschijnlijk geen onbekende naam meer zijn. Eerder dit jaar bracht het viertal nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "Gloria"

De Schotten van The Snuts houden er de laatste jaren een stevig tempo op na. “Gloria” is de eerste nieuwe muziek van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.