Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “NPC”

© Gaz Williamson

Voor de liefhebbers van de indierock zal The Snuts waarschijnlijk geen onbekende naam meer zijn. Eerder dit jaar bracht het viertal nog “Gloria” uit en daarmee traden ze een nieuwe fase van hun carrière in. De Schotten besloten hun samenwerking met platenlabel Parlophone, waarbij ze hun eerste twee albums uitbrachten, stop te zetten. Dit omwille van de druk die rust op artiesten om te voldoen aan nieuwe trends, met als gevolg dat ze niet meer zichzelf kunnen zijn. Tegenwoorden doet The Snuts dus alles zelf en zo bereikt de band volledige creatieve vrijheid. Voor trouwe trouwe fans die al bang worden bij het lezen van al dit nieuws: in het geval van The Snuts betekent een nieuwe fase met volledige vrij spel niet per se een nieuwe sound. Dat werd eerder al bewezen met “Gloria” en “Dreams”. Wat het daarnaast ook betekent, is een nieuw album. Veel details werden daarover nog niet gelost, maar vandaag krijgen we met “NPC” alvast wel het derde voorsmaakje.

Een zwoele baslijn leidt ons doorheen de typische Snuts-song. Met andere woorden, we krijgen een fris indienummer die een goeie balans tussen elektronica en rockelementen bevat. De single duur nog geen drie minuten en dus drukken de mannen van begin tot eind het gaspedaal volledig in. Met een combinatie van uptempo en catchy maakt The Snuts het ons onmogelijk om stil te blijven zitten. Het refrein klinkt als een soort geordende chaos van synths, drums, gitaren en opnieuw de zwoele bas waarvan we al het hele nummer lang kunnen genieten. Dat het nieuwe hoofdstuk van The Snuts niet gepaard gaat met een volledig andere klank vinden wij bij het horen van een nummer als dit helemaal geen probleem.

“NPC” doet ons alvast uitkijken naar het derde album. Een releasedatum werd nog niet aangekondigd.

FacebookInstagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "Gloria"

De Schotten van The Snuts houden er de laatste jaren een stevig tempo op na. “Gloria” is de eerste nieuwe muziek van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
AlbumsRecensies

The Snuts - Burn The Empire (★★★½): Hartverwarmende Schotse rock

Na een erg succesvol debuutalbum W.L. hebben de Schotten anderhalf jaar later een nieuwe plaat klaar. Wanneer je als band een sterk debuut uitbrengt,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.