Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “Gloria”

© jjjacobcampbell

De Schotten van The Snuts houden er de laatste jaren een stevig tempo op na. “Gloria” is de eerste nieuwe muziek van de band sinds Burn The Empire van vorig jaar en markeert volgens frontman Jack Cochrane een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de band. Ze braken met Parlophone, hun langdurige platenlabel, om weer aansluiting te vinden bij de indiescene. Cochrane erkent de druk binnen de muziekindustrie om zich aan te passen aan trends en het gevoel dat artiesten iets anders moeten zijn dan zichzelf om succesvol te zijn. The Snuts willen een voorbeeld stellen voor jonge bands die zich niet in het algoritme gevangen voelen en die geloven dat ze zich anders moeten voordoen om te slagen in dit spel. Het hoeft dan ook niet meer uitleg dat deze single een nieuw hoofdstuk markeert voor de band.

Met “Gloria” slaat de band muzikaal gezien een nieuwe weg in, al moet je geen hele ommekeer verwachten. Het nummer verkent een fris geluid en biedt een muzikale ervaring die zich onderscheidt van hun eerdere werk. Cochrane, die buiten zijn comfortzone stapt met “Gloria”, heeft geprobeerd een klassiek liefdeslied te creëren en de blijde aspecten van relaties te vieren. Verwacht geen melodramatische ballade, want we krijgen een typische indierockdrumbeat die het tempo heel de song lang strak houdt. Het leuke gitaarriedeltje geeft het geheel een leuke, zomerse, frissere toets. Terwijl veel moderne muziek gevuld is met hartzeerliedjes, wilde The Snuts de puurheid en schoonheid vangen van het alledaagse leven in een relatie, geïnspireerd door de tijdloze liefdesliedjes uit het verleden. Als dat het doel was, kunnen wij enkel erkennen dat ze daar met glans in geslaagd zijn.

Over een nieuw album wordt met geen woord gerept, maar dat dit in de pijplijn zit moge wel duidelijk zijn. Met hun nieuwe, herwonnen vrijheid wil The Snuts totale creatieve vrijheid hebben over wat ze schrijven, wat ze willen zeggen en hoe ze hun muziek promoten. Meer terugkeren naar de roots van indie lijkt ons bijna onmogelijk. Het zijn opwindende tijden voor The Snuts en wij zijn dan ook benieuwd naar wat dit nieuwe verhaal nog te vertellen heeft.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith - "Gimme" (feat. Koffee & Jessie Reyez)

Sam Smith beleefde de afgelopen weken de droom van zowat elke artiest: een wereldwijde hit scoren waar niemand onderuit leek te kunnen…
AlbumsRecensies

The Snuts - Burn The Empire (★★★½): Hartverwarmende Schotse rock

Na een erg succesvol debuutalbum W.L. hebben de Schotten anderhalf jaar later een nieuwe plaat klaar. Wanneer je als band een sterk debuut uitbrengt,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.