Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Falling Into Place”

© CPU – Joost Van Hoey

Het langverwachte album van The Bony King of Nowhere laat niet meer lang op zich wachten: 2 februari komt met Everybody Knows de opvolger van het alom geprezen Silent Days uit. Na dik vijf jaar werd het wat ons betreft dan ook wel tijd voor nieuw werk, er zijn namelijk maar weinig bands die aan de melancholie en de prachtige instrumentatie van The Bony King of Nowhere kunnen tippen. Gelukkig zijn we bij Bram Vanparys in goede handen en kunnen we na het beluisteren van de eerste twee singles van Everybody Knows alvast zeggen dat het wachten niet voor niets was. Met ”Falling Into Place” krijgen we het derde nummer van de nieuwe plaat te horen en in tegenstelling tot haar voorlopers is deze single een stuk lichter van aard, maar daarom niet minder prachtig.

Met een dikke drie minuten op de teller is ”Falling Into Place” een stuk korter van stof dan de eerder geloste singles. Van het begin af aan is het duidelijk waar het nummer om draait: hoop. De lichte gitaarklanken en de hoge stem van Vanparys scheppen een fijne sfeer en zonder al te veel tempowisselingen kruipt de song onder onze huid. Vanparys zelf noemde de single ‘een sprankje licht op deze sombere nieuwe plaat’ en dat is ook precies wat het lied uitstraalt: wat er ook gebeurt, het komt allemaal wel weer goed. ”Falling Into Place” is wellicht het laatste kunststukje dat we voorafgaand aan het nieuwe album te horen krijgen en we kunnen niet anders stellen dan dat we razend benieuwd zijn naar de rest van de galerij, genaamd Everybody Knows.

Everybody Knows verschijnt op 2 februari via Unday Records. The Bony King of Nowhere speelt op 6 maart in EKKO in Utrecht, 8 maart in de Ancienne Belgique in Brussel en op 26 april in de Muziekgieterij in Maastricht

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

33 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Bony King of Nowhere: 'Alles draait tegenwoordig om advertising en zelfoptimalisatie'

The Bony King of Nowhere, oftewel Bram Vanparys, is na een lange pauze van zes jaar terug met het uitstekende Everybody Knows….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Bony King of Nowhere – Everybody Knows (★★★★): De maatschappij gaat de foute kant uit, de muziek niet

The Bony King of Nowhere is het muzikale alter ego van Bram Vanparys, die in 2019 een MIA won voor beste componist….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.