Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stef Kamil Carlens – “Walk On Red, Stop On Green”

©CPU – Joost Van Hoey

Stef Kamil Carlens in één hokje wringen, is onmogelijk, want de man is niet alleen zanger en muzikant, maar ook theatermaker, ontwerper en beeldend kunstenaar. Wie hem een muzikale kameleon noemt, maakt bijna een understatement. Toen hij midden jaren negentig de bas hanteerde bij dEUS paste zijn bluesy stijl perfect binnen het adagium van die groep. Met zijn eigen band Moondog Jr. kwam die invloed – samen met roots en de avant-garde van een Captain Beefheart – nog meer naar voren. Toen Moondog Jr. de groepsnaam moest veranderen en Zita Swoon werd, zette dat de poorten open om ook singer-songwritermuziek, funk en soul te omarmen. Zo ontstond een unieke smeltkroes aan geluiden die tot vandaag het oeuvre van Stef Kamil Carlens bepaalt. Sinds hij in 2017 voor het eerst onder eigen naam ging opereren, maakte zijn muziek een gelijkaardige evolutie door.

Op kousenvoeten sluipt er meer funk in zijn sound. Denk maar aan “Painted Glass” en “Making Butter, Baking Bread” vanop zijn vorige album Making Sense Of ∞. Vanaf vandaag is een nieuwe single te beluisteren. “Walk On Red, Stop On Green” is de voorbode van Carlens’ derde soloalbum Be Who You Wanna Be dat in april verschijnt. De single begint als iets uit de kluis van Talking Heads en mikt al snel genadeloos op de heupen. Stilzitten is onmogelijk op deze funky trip. In de tekst verwijst hij naar allerlei leuks dat funk in de eighties cool maakte. Je mocht gerust een masker, een lange cape en zilveren schoenen met een hoge hak dragen terwijl je band spacey geluiden uit analoge synthesizers toverde. Sheila E en Wendy & Lisa scoorden hits. Niet toevallig waren die allebei protegés van Prince, waarnaar Stef Kamil hier ook overduidelijk knipoogt.

SKC’s live band bereidt zich voor om te toeren vanaf april. Ze zijn uitgebreid tot een stomend septet, en minstens vier onder hen zullen een analoge synthesizer beroeren. Wij hopen dus stilletjes op nog meer funky stuff zoals “Walk On Red, Stop On Green” op het nieuwe album Be Who You Wanna Be. Concerten zoals dat op 12 april in de Cactus Club in Brugge, of dat van 15 mei in De Casino in Sint-Niklaas, zullen dan niet te missen feestjes zijn.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Arno Hommage w/ Special guests @ Ancienne Belgique (AB): Leve de mussels!

Het Belgische muzieklandschap moet het ondertussen al een dik jaar doen zonder een van zijn grootste iconen: Arno Hintjens. Le Plus Beau…
LiveRecensies

Stef Kamil Carlens @ Ancienne Belgique: Blues uit het hart met een Antwerps accent

Stef Kamil Carlens is een creatieve duizendpoot in de Belgische muziek. Van dEUS-bassist tot Zita Swoon-oprichter. Carlens is na zijn deelname aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.