Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi – “Bravo”

© CPU – Fleur De Backer

Het grote publiek leerde Barbara Pravi kennen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2021. De Franse met Iraanse roots haalde in Rotterdam een mooie tweede plaats met haar “Voilà” en bracht datzelfde jaar nog On n’enferme pas les oiseaux uit waarmee ze bewees meer te zijn dan dat ene liedje. Talloze optredens in binnen- en buitenland later, lijkt nu een nieuw hoofdstuk aan te breken voor de zangeres. Ze begint 2024 met een schone lei en een nieuwe single die al vanaf de eerste luisterbeurt dezelfde grootsheid als haar songfestivalinzending weet over te brengen.

Een pianomelodie doorbreekt de stilte waarover Barbara Pravi al gauw haar uiterst herkenbare stem mag laten weerklinken. Het resultaat is een song met heel wat dramatiek die bij momenten aan Juliette Armanet doet denken, maar even later uitbarst in een explosief refrein dat moeiteloos een publiek in beweging zou krijgen. De rust die we aan het begin van de song voorgeschoteld kregen, maakt plaats voor een energieke song waarin Pravi helemaal tot haar recht komt. In de bridge lijkt de storm even te gaan liggen, maar dat blijkt van korte duur en zo trakteert Pravi ons op een episch einde. Alleen al met haar karaktervolle stem zou de Franse onze aandacht moeiteloos kunnen vasthouden en toch kiest ze voor een minder voor de hand liggende weg waarbij ze moet opboksen tegen het muzikale geweld van alle instrumenten die haar ondersteunen. Deze “Bravo” verdient alvast een applaus en doet ons uitkijken naar wat de artieste nog meer voor ons in petto heeft dit jaar. Met drie shows in La Cigale in Parijs in het najaar, lijkt een nieuwe plaat alvast tot de mogelijkheden te behoren.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

673 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Marianne" (feat. Golshifteh Farahani)

Barbara Pravi is bij het grote publiek vooral bekend vanwege “Voilà“, waarmee ze een knappe tweede plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Lève-toi" (feat. Emel Mathlouthi)

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden dat we kennis maakten met Barbara Pravi. De Franse met Iraanse roots trok in…
InstagramLiveRecensies

Barbara Pravi @ De Roma: Formidabele furie

Bij het grote publiek doet Barbara Pravi nog steeds een belletje rinkelen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2021, waar ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.