Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bolis Pupul – “Spicy Crab”

© CPU – Mathias Verschueren

De afgelopen jaren waren op z’n minst gezegd productief voor Bolis Pupul. Samen met Charlotte Adigery mocht hij Topical Dancer overal ter wereld gaan voorstellen. Het debuutalbum van het Gentse duo gooide namelijk hoge ogen, met concerten van België, tot Londen en de VS als gevolg. Maar wie dacht dat 2024 een jaar van bezinning en meer rust zou worden, heeft het mis. Pupul timmert immers al jaren met veel succes aan zijn solocarrière. Na enkele ep’s volgt in maart dan ook zijn eerste soloplaat, Letter To Yu. In November werden we met “Completely Half” al op een eerste voorproefje getrakteerd.

Vandaag lost Pupul met “Spicy Crab” een tweede single. Geen zang zoals op “Completely Half” deze keer, maar wel de uitgepuurde elektronica zoals we dat van hem gewoon zijn. De single ligt daardoor wat meer in de lijn van zijn vroegere solowerk. We krijgen een monotone en aanstekelijke melodie te horen, die blijft verrassen door de nieuwe laagjes en veranderingen die opduiken. Opnieuw toont Pupul zich hier meester van gedetailleerde en rijk gevulde klankenpaletten. Wanneer op het einde ook de zware bassen worden ingezet en nog vettiger klinkende synths opduiken, doet ons dat enkel nog meer uitkijken naar het volledige album.

Letter To Yu verschijnt op 8 maart via DEEWEE

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Little Waves @ C-Mine: Alternatieve roadtrip doorheen het muzieklandschap

De laatste jaren is Little Waves steeds meer een gevestigde naam geworden in het festivalvoorjaar. Het alternatieve ontdekkingsfestival vindt al sinds zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bolis Pupul - Letter To Yu (★★★★): Veel zeggen met weinig woorden

Bij het grote publiek vooral bekend als muzikale wederhelft van Charlotte Adigéry, bij het kleine als lid van The Germans, maar Bolis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.