Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sheryl Crow – “Evolution”

© Mark Seliger

Er zijn bepaalde artiesten waarvoor Belgische fans al eens een uitstapje moeten maken. Sheryl Crow is daar eentje van. De Amerikaanse singer-songwriter deed in 2019 nog een wereldtournee, waarbij ze onder meer Nederland, Duitsland en Engeland passeerde, met Glastonbury als kers op de taart, maar haar laatste Belgische passage is inmiddels al meer dan twintig jaar geleden. Wie weet komt het er ooit wel nog eens van, want Crow is nog lang niet uitgezongen. De zangeres brengt namelijk op 29 maart haar nieuwe album, Evolution, uit en lost nu ook de gelijknamige single.

“Evolution” opent met dreigende elektronica en akoestisch gitaarspel, waarna de zeemzoete stem van Crow er al snel bijkomt. Ze gaat al snel de hoogte in en door de vrij gladde productie is het misschien net wat te veel van het goede. Halverwege wordt de instrumentatie wel wat drukker en steviger met onder meer strijkers en elektrische gitaren. Uit het niets komt er ook een gitaarsolo van Tom Morello bij, die het nummer naar een ander niveau brengt. Daarna wordt nog even verder geborduurd op dat volle en stevige geluid en zo is zowel Sheryl Crow als haar begeleidingsband op zijn best. “Evolution” begint wat flauwtjes, maar eens de boel losbreekt, ontpopt het zich tot een meer dan aardig nummer.

Evolution verschijnt op 29 maart.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

458 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Def Leppard - "Just Like 73" (feat. Tom Morello)

Voor muziekpuristen zal Def Leppard tot in de eeuwigheid als een smakeloze band worden beschouwd. Als we enkel naar de cijfers zouden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sheryl Crow – “Do It Again”

Meer dan twintig jaar geleden trad Sheryl Crow voor het laatst op in België, maar nu kunnen we eindelijk beginnen uitkijken naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.