Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superchunk – “Everybody Dies”

© Brett Villena

Superchunk bestaat ondertussen 35 jaar. De band, die in 1989 werd opgericht door Mac McCaughan en Laura Ballance, heeft al talrijke albums uitgebracht op hun eigen label, Merge Records. Superchunk blijft hierdoor een vaste waarde in de alternatieve rock. Op de laatste langspeler Misfits & Mistakes werden we vergast op maar liefst vijftig songs. Deze plaat uit 2023 werd vooral gevoed met oudere singles en b-sides van 2007 tot 2023. Vandaag, in het jaar 2024 ondertussen, komt daar dus de single “Everybody Dies” bij.

McCaughan beseft volgens de nieuwe single dat het leven niet oneindig is en rouwt om verloren kennissen, collega’s, vrienden en familie. De nieuwe track is typisch Superchunk met duidelijke strofes en refrein en de obligate, korte gitaarsolo. “Everybody Dies” is een gerecht gemaakt met hun beproefd recept dat gangbaar lekker blijft smaken. De band heeft dan ook een patent op rechttoe rechtaan rockmuziek die gewoon goed en strak in elkaar steekt. Ook “Everybody Dies” is eigenlijk alweer een fijne single die je kan draaien in de auto, onder de douche, tijdens het koken of andere alledaagse bezigheden.

Een nieuwe langspeler staat nog niet geprogrammeerd, maar met Superchunk kan het heel snel gaan. We bestuderen daarom regelmatig alle mogelijke kanalen om dit snel te weten te komen.

Instagram / X (Twitter)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Superchunk - What a Time to be Alive (★★★½): Na drie decennia nog steeds scherp

In 1989 besloten zanger/gitarist Mac McCaughan en bassiste Laura Ballance om samen een platenlabel op te richten. Het label kreeg de naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.