Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skydaddy – “Tear Gas” (feat. Tyler Cryde)

© Humothy

De in Londen geboren Rachid Fakhre, de man achter dit project, ken je misschien van zijn vorige project Spang Sisters. Al is het waarschijnlijker dat je hem kent als het voorprogramma van het razend succesvolle Black Country, New Road. Met een handvol eigen nummers en zonder een ep of album om je talent te staven voor uitverkochte zalen spelen, je moet het maar kunnen. Op “Tear Gas” toont Skydaddy in ieder geval dat hij zijn plaats in het indielandschap ten volle verdient. De andere singles op de ep Pilot hebben dezelfde kwetsbaarheid, maar het is vooral deze die je hart zachtjes breekt. “Tear Gas” is de vierde single van die ep.

‘No more passive aggression, only lustful transgression’, zingt Skydaddy in duet met Tyler Cryde (die we vooral kennen als zangeres van Black Country, New Road) in harmonie op “Tear Gas”. Hun stemmen vervlechten zich in dit atmosferische, ingetogen pareltje. Begeleid door een simpele akoestische gitaar beschrijven ze de assen die overblijven na een brand, de stilte na een knallende ruzie. De liefde is er nog steeds, maar hoe ga je nu verder? Zijn de barsten nog te herstellen? Het volledige effect voel je pas eens je de bijhorende videoclip bekijkt. In Pinokkio-achtige vleesmaskers en scherpe hoektanden vormen Skydaddy en Tyler Cryde een koppel dat doorheen het nummer zachtjes tegen elkaar praat. De intimiteit en kwetsbaarheid sijpelt uit het scherm en heeft als mogelijke neveneffecten je partner knuffelen, ontroostbaar huilen of je ex toch nog eens sturen; ja, hij verdient echt nog wel een tweede kans. Droefheid op eigen risico dus.

De volledige ep komt uit op 2 februari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Black Country, New Road @ De Roma: Magische bijeenkomst

Een album uitbrengen dat gepaard gaat met heuse veranderingen in de band; het overkomt de besten. We bedoelen hiermee dat het het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.