Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Kool-Aid”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Bring Me The Horizon. In december maakte de band bekend dat Jordan Fish niet langer deel uitmaakt van de band en dat baarde de fans toch wel wat zorgen. Fish stond namelijk op de eerste linie toen de band vanaf Sempiternal radicaal de weg zocht en vond naar een breder metal- en rockpubliek. Als muzikale impulsgever, songschrijver en vocale ondersteuning van frontzanger Oli Sykes verliest de band dus een belangrijke pilaar, maar het einde van Bring Me The Horizon is allesbehalve in zicht. In juni trekken ze bijvoorbeeld langs de Europese festivals en staan ze onder meer op Graspop geprogrammeerd als headliner. Bovendien werkt de band richting de release van Post Human: NeX Gen, een album waarvan de release al meermaals werd uitgesteld. Vandaag is er met “Kool-Aid” alvast een nieuwe single daaruit verschenen die het nieuwe tijdperk kracht weet bij te zetten.

Bring Me The Horizon blijft de trend van de voorgaande singles trouw op “Kool-Aid” en dat betekent dat de Britten resoluut kiezen voor een heavy sound. De brute kracht die je vanaf de eerste seconden om de oren vliegt, werkt in elk geval bedwelmend, al is er toch nog een poppy ondertoon die het tamelijk toegankelijk houdt. Het refrein doet wat aan het Sempiternal– en That’s The Spirit-tijdperk denken door de grootsheid en het catchy gehalte, terwijl de tussenstukken voortborduren op gebalde metalpower. In de bridge is er zelfs plaats voor een trashmetalgitaarsolo en dan hebben we het nog niet eens over de harde screams van Oli Sykes gehad. Bring Me The Horizon keert op Post Human: NeX Gen nadrukkelijk terug naar zijn metalverleden en blaast de scene op een bepaalde manier nieuw leven in met behulp van een progressieve sound en aanpak.

Op zaterdag 22 juni staat Bring Me The Horizon als headliner op metalwalhalla Graspop naast bands als Avenged Sevenfold, While She Sleeps, Blind Guardian, Brutus en Ice Nine Kills.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Festivalnieuws

Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold naar Graspop 2024!

Ook vandaag worden geruchten zekerheden op Graspop. Nadat het festival deze week reeds met Tool, Judas Priest en Five Finger Death Punch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Happier" (feat. Oli Sykes)

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.