Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Daddy Unchained – “Don’t Fear Bob”

© CPU – Leni Sonck

Vlak over de grens in Nederlands-Limburg houdt Daddy Unchained de undergroundgitaarcultuur in stand. Het trio komt uit Maastricht en vond elkaar in de zomer van 2018. De gemiddelde leeftijd van de bandleden was toen vijftien jaar, maar in muziek kent leeftijd geen grenzen. De gedeelde liefde voor nineties rockgroepen zoals Rage Against The Machine vormde de basis. In 2020 trakteerden ze ons op drie rauwe singles die niet onopgemerkt voorbijgingen. Zo stond Daddy Unchained op het Belgisch-Nederlands ontdekkingsfestival Bruis en werd de band vorig jaar geselecteerd voor de Popronde. Nu komt Daddy Unchained met een vroegtijdig kerstcadeau.

Op “Don’t Fear Bob” blijft Daddy Unchained lekker hangen in de tijd waarin hiphop en rock zij aan zij stonden. Ditmaal ligt de nadruk meer op groovy rhymes, waardoor de gelijkenis met Urban Dance Squad niet te ontkennen valt. De track is dus allesbehalve vernieuwend. Het is daarentegen opmerkelijk dat Daddy Unchained, net zoals UDS, met slechts één gitarist zo’n volle sound kan creëren. Pas halverwege de track zorgen de riffs voor een platgetreden spoor van vernieling, maar daarna brengen ze ons weer tot onze positieven. De track heeft dus ergens een radiovriendelijke kant, al lijkt Daddy Unchained ons eerder een groep die het best tot zijn recht komt op een podium.

Daddy Unchained viert deze release vandaag (22/12) op HillDaddy Fest 2.0. Lintworm, STEVE en RANT. maken het indoorfestivalletje compleet. Een vrije bijdrage wordt geapprecieerd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 1): België - Nederland: 1-0

We mogen ons in België gelukkig prijzen, want we hebben met onder andere Crammerock en Suikerrock een gigantisch druk festivalweekend voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.