Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Waterproov – “Overal”

© Waterproov

© Leen Van Eetvelde

Dat we in België soms muzikaal verwend worden, kunnen we alleen maar toejuichen. In 2018 zag het Lokerse Waterproov het levenslicht als coverband, wat na een jaar toch al snel naar meer smaakte. Langzaam, maar zeker groeide het idee en afgelopen zomer dook het duo eindelijk de studio in. Het resultaat van dat harde werk is de ep Ode Aan Ons, die later dit jaar op de wereld wordt losgelaten. Vandaag lossen Lara Rogiers en Rosi Van Eetvelde hun allereerste single “Overal”.

Begeleid door een mijmerend gitaartokkel worden we vergezeld door een stem uit de verte, die direct de basis vormt voor het lied. Met een bewust minimale begeleiding voelt het lied breekbaar aan en thema’s als vriendschap en verbondenheid vormen de song. Elke noot is berekend en het is de harmonie tussen gitaarspel en gezang dat “Overal” zo vlot laat binnenkomen. We dromen al snel weg, gehypnotiseerd door het tweestemmige engelengezang dat perfect op elkaar inspeelt. Het is moedig om Nederlands tweestemmige muziek te maken, al is dit breekbare stukje poëzie alvast een mooie poging om zieltjes te winnen. Het is in de fragiele eenvoud dat Waterproov uitblinkt, wat ons al doet uitkijken naar wat er nog allemaal aankomt.

In februari lost Waterproov hun eerste videoclip, op 29 maart kan je het duo aan het werk zien in de Torenzaal te Lokeren. Tickets zijn daarvoor nog steeds beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.