FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz komt met dagindeling en een heleboel Belgische acts

© CPU – Joost Van Hoey

Terwijl andere festivals overschakelen naar winterslaap, doet Alcatraz nog een laatste effort om de ticketverkoop te boosten. Het is geen geheim dat ’s lands gezelligste gevangenis lokaal metaltalent een hart onder de riem steekt. Eerder verwende de organisatie ons met o.a. Aborted, Bizkit Park, Fleddy Melculy, Channel Zero en HIPPOTRAKTOR. Het beproefd recept van ‘Under One Flag’ zou een festival op zichzelf kunnen zijn. De festivalorganisatie dook diep in de vaderlandse scene en viste er een heleboel parels uit. Voor hardcorefanaten zijn Arson, Fatal Move en Temptations for the Weak geen onbekende gezichten. Dyscordia speelt opnieuw een Kortrijkse thuismatch. Verder vertegenwoordigen Columbarium en MILLHAVEN de West-Vlaamse polders, terwijl Fire Down Below uit het Brugse hard zal grooven. Sanity’s Rage, Eternal Breath en Thorium zijn op hun beurt gericht naar de metalkids van de jaren 80. The Killbots en Europa’s nr 1. RATM-coverband Bulls on Parade hebben dan weer een zwak voor de nineties. Op de koop toe bulken Mordkaul en Pothamus van de intensiteit. Ten slotte kan het puzzelen voorzichtig beginnen, want op algemene vraag is nu ook het dagschema bekend. Alle 103 namen staan alfabetisch onderaan het artikel.

Alcatraz Open Air gaat volgend jaar door van 9 t.e.m. 11 augustus. Meer info vind je op de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 9 augustus: Amon Amarth – Beast in Black – Channel Zero – Cradle of Filth – Cro-Mags – Cutthroat LA – Eclipse – Dyscordia – Fen – Feuerschwanz – HIPPOTRAKTOR – Fatal MoveFire Down Below – Life of Agony – Madball – Massive Wagons – Mental Cruelty – Misery Index – Mordkaul – Monkey 3 – Orden Ogan – Paradise Lost – Pig Destroyer – Sadus – Saxon – Septicflesh – Skeletal Remains – The Casualties – The Killbots – The Lucifer Principle – The Ocean – Uada – Whitechapel

Zaterdag 10 augustus: Ankor – Arson – Benediction – Bizkit Park – Bodysnatcher – Carach Angren – Columbarium – D.R.I – Dokken – Emmure – Epica – Europe –  Finntroll – Fleddy Melculy – Hatebreed – Heideroosjes – Lord of the Lost – MANTAH – Massacre – Pothamus – Pro-Pain – Raven – Rituals of the Dead Hand – Satyricon – Spiritbox – Temptations for the Weak – Testament – The Night Flight Orchestra – Thronehammer – Truckfighters – Vengeance –

Zondag 11 augustus: Aborted – After All –  After the Burial – Architects – Armored Saint – Audrey Horne – Brant Bjork Trio – Cirith Ungol – Clutch – Cobra the Impaler – Conan – Crippled Black Phoenix – Cyclone – Danko Jones – Dark Tranquility – Eternal Breath – Eternal Champion – Exodus – Exumer – Green Lung – Heathen – Hirax – Jinjer – Korpiklaani – Left to Die – Legion of the Damned – Mayhem – MILLHAVEN – Opeth – Orange Goblin – Sacrifice – Sanity’s Rage – Soil – Terrorizer – Thorium – Unto Others – Watain

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.