Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “Spirit”

© robloud

Het is vandaag een mooie dag voor iedereen die The Killers een warm hart toedraagt. De band rond Brandon Flowers brengt met Rebel Diamonds namelijk een verzamelalbum uit, waarop alle grote hits uit de rijkelijk gevulde carrière pronken. Denk dus aan “Mr. Brightside”, “Somebody Told Me” of “When We We’re Young”, maar ook het recentelijk uitgebrachte (en ook nogal tegenvallende) “Your Side of Town“. Die laatste single krijgt bij deze gezelschap van een tweede onuitgebrachte creatie. “Spirit” is het slotnummer van dat album, en na het beluisteren valt die keuze ergens wel te verdedigen.

We vallen weliswaar meteen met de deur in huis, want “Spirit” is opnieuw zo’n bevreemdende song die met moeite ‘goed’ te noemen valt. Toch is de single ergens ook de ideale afsluiter van Rebel Diamonds, daar het aanvoelt alsof ze de cirkel rondmaakt. Het zijn de herkenbare stem van Flowers, een vleugje melancholie, nostalgische synthlijnen en zelfs een knipoog naar Underworld die het nummer kleuren, waardoor het bij deze ook alsmaar duidelijker wordt dat The Killers een soort experimentele elektronische richting uit wil. Die jas past de Amerikanen weliswaar nog niet als gegoten, maar er is langs de andere kant wel verbetering hoorbaar. Hoe dan ook zullen de fans Rebel Diamonds allerminst kopen voor deze song, want het zijn zonder enige twijfel de wereldhits die primeren.

Rebel Diamonds is vanaf vandaag beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "Your Side of Town"

Minder dan een week geleden nog maar zette The Killers een punt achter Pukkelpop 2023 met een concert zoals we dat konden…
InstagramLiveRecensies

The Killers @ Pukkelpop 2023: Afgelikt, afgesloten

Qua hitmachines uit de vroege jaren 2000 vind je ze tegenwoordig nog amper even relevant als The Killers. Voor een groot deel…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.