Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Dilemma”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de nasleep van de stars-and-stripes single “The American Dream Is Killing Me” en diens opvolger “Look Ma, No Brains!”, onthult Green Day vandaag het derde deel van het aankomende Saviors. Het drietal, dat al decennialang de grenzen van punkrock verkent, pakt het op “Dilemma” weliswaar iets anders aan de de eerste twee singles. Met “Dilemma” lijkt Green Day een introspectieve draai te nemen, waarbij ze luisteraars uitnodigen in de persoonlijke strubbelingen van frontman Billie Joe Armstrong.

“Dilemma” begint met een nostalgisch klinkende progressie die wordt gedragen door een elektrische gitaar. Hierin graaft Billie Joe Armstrong diep in zijn ziel en doet een bekentenis over verslaving, zingend: ‘Welcome to my problems/ It’s not an invitation/ This is my dilemma.’ De langzame intro eindigt met een open cadans, waarna een drumslag het glas doet breken en een rockende, door gitaar geleide beat invalt. Armstrong schreeuwt: ‘I was sober, now I’m drunk again/ I’m in trouble and in love again/ I don’t want to be a dead man walking.’ Het nummer ademt een oprechte rauwheid uit en roept herinneringen op aan het kenmerkende geluid van American Idiot. Het trio combineert doordachte teksten met de energieke klanken waar ze bekend om staat.

Green Day ruilt de kleine zaaltjes die ze onlangs bezocht weer in voor de grote arena’s en festivalpodia. De Europese tour aan het begin van de zomer brengt hen helaas niet tot in België. Voor wie het energieke trio live wil zien, is de rendez-vous gepland op 19 juni in Nijmegen. Met een mix van klassiekers en gloednieuw materiaal uit Saviors, belooft de tour een must-see te zijn voor fans.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Day - Saviors (★★★½): De gebroken Amerikaanse droom in vijftien hoofdstukken

Drie decennia ver in zijn carrière heeft Green Day absoluut niks meer te bewijzen. Met Dookie zette het trio eigenhandig een punkrockrevival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "One Eyed Bastard"

Het iconische trio dat al decennialang de punkrockscene domineert, heeft opnieuw de schijnwerpers op zich gericht. Deze keer was het niet de…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.