Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Klittens – “Atlas”

© Jade Sastropawiro

Na “Universal Experience” krijgen we alweer nieuwe muziek van de Amsterdamse girlband. “Atlas” brengt meteen ook de aankondiging van een nieuwe ep met zich mee, die de naam Butter zal dragen. Op 8 maart volgend jaar mogen we hem verwachten. Daarmee zijn we al toe aan de tweede ep van de groep, die in 2022 reeds Citrus uitbracht.

Wanneer we “Atlas” opzetten wordt meteen duidelijk dat de nog opgetogen sfeer uit hun vorige single helemaal weg is. De nonchalante klank van “Universal Experience” heeft plaatsgemaakt voor een weemoedige indiepartij. Ook de dames van The Klittens lijken daarmee ondertussen te lijden onder een winterdipje. Dezelfde zware kwesties die in de vorige single reeds verscholen lagen zijn daartegenover wél helemaal terug. Deze keer ligt het idee van beloftes maken onder het vergrootglas. In “Atlas” vraagt de groep zich luidop af hoe je ooit kan spreken in naam van je toekomstige zelf. Op die vraag hebben wij helaas geen antwoord, we kunnen alleen zeggen dat Butter een erg gelaagde en filosofische ep belooft te worden.

Butter verschijnt op 8 maart 2024. Wie de groep dit jaar nog live wilt zien, raden we aan om donderdag 21 december af te zakken naar Utrecht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club - "Atlas" (feat. Bobbi Lu)

In de vijf jaar dat The Christian Club bestaat, wist het al enkele hoogtepunten te bereiken. In 2021 verdiende het een plaatsje…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.