Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dead South – “A Little Devil”

© CPU – Willem Devriendt

Hoe een bende Canadezen erin slaagt om ons in een Amerikaanse saloon te doen wanen, blijft een mysterie. Toch lukt het The Dead South al sinds 2012. Met haar cello, mandoline, banjo en gitaar brengt de groep folk- en countrymuziek in zijn puurste vorm. Dankzij bekendste hit “In Hell I’ll Be in Good Company” kon ze al heel wat mensen aan het fluiten brengen. The Dead South brengt, na “Tiny Wooden Box“, met “A Little Devil” zijn tweede single uit van zijn nieuwe album dat Chains & Stakes zal heten. Dat album zit naar eigen zeggen vol verrassingen.

De eerste seconden van “A Little Devil” doen vermoeden dat het een trager nummer wordt. Een akoestische gitaar wekt onze interesse met een speelse riff. Hierna volgt er een korte stilte waarna al onze vermoedens aan diggelen worden geslagen. Het nummer vertrekt en we horen de vertrouwde akoestische harmonie van de band aan een hoog tempo. Dat hoog tempo is The Dead South alom bekend. De waarschuwende liefdestekst en de duidelijk gekwelde stem van Nathaniel Hilts zorgen echter niet voor een melancholische single. De opzwepende muziek doet ons de tristesse vergeten.

De Canadese groep brengt negentiende eeuwse rock met alle clichés van toen. Dat doet de band ook in zijn nieuwste single. De veelgebruikte kunstgreep om een nummer even stil te leggen om daarna weer los te laten barsten, is het viertal ook niet onbekend. In “A Little Devil” doet de groep dat net iets te veel. Mocht de band dit soms wat loslaten, zou de muziek sterker en nog sneller overkomen. Dit zou zeker het geval zijn in de nieuwste single. The Dead South laat dus wat liggen, maar toont wel zijn talenten.

We zullen tot 9 februari moeten wachten op de verrassingen van het nieuwe album. Deze nieuwste single toont alleszins nog niet veel verrassends. De Noord-Amerikanen proberen met dertien nieuwe nummers opnieuw het noorden van de hitlijsten te bereiken. The Dead South weet de Belgische podia te vinden, maar toch staat er (nog) geen Belgische datum op de planning.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.