Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “Survivor”

© Santiago Sepulveda

Genesis Owusu wil zijn meest recente album STRUGGLER graag nog eens in de verf zetten en doet dat vandaag met een bonusnummer. De Australiër kan je gerust zien als een duizendpoot die met zijn voelsprieten steeds op zoek is naar nieuwe prikkels om te verwerken in zijn muziek. Eclectisch is dan ook het minste wat je over de sound van Genesis Owusu kan zeggen en toch zit er steeds ook een rode draad in alles wat hij doet. In elk geval is Genesis Owusu klaar om het hoofdstuk STRUGGLER af te sluiten met “Survivor” alvorens aan een nieuw album te beginnen werken.

Het verbaast ons enigszins dat “Survivor” het niet meteen op STRUGGLER heeft geschopt. Het nummer bulkt niet alleen van karakter en allerlei invloeden, maar ook van heel wat plottwists die van de kleine twee minuten een echte belevenis maken. Op die manier had “Survivor” een welgekomen oppepper geweest op het album. Het begin van het nummer zet alvast de toon met een duidelijke muzikale knipoog naar zijn Afrikaanse afkomst, een ritme dat doorheen het hele nummer aanwezig blijft. Boven dat ritme blaast Genesis Owusu met een ongenaakbare flow nog wat meer leven in de brouwerij. Verfrissend, toegankelijk en toch weer met een leuke hoef af. Met andere woorden: Genesis Owusu rondt het verhaal van STRUGGLER op geweldige wijze af.

Facebook/ Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu – “Leaving The Light”

Genesis Owusu is een naam die in onze contreien nog niet al te veel belletjes doet rinkelen bij het grote publiek, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "GTFO"

Genesis Owusu heeft de wind in de zeilen. De in Ghana geboren artiest is al een tijdje aan een opmars bezig en…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.