Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TAEMIN – “Draw”

In april dit jaar beëindigde Lee Taemin, beter gekend als gewoon TAEMIN, zijn legerdienst in Zuid-Korea. Lang hoefden we niet te wachten op zijn solocomeback, want eind vorige maand bracht de zanger Guilty uit. Dat is ondertussen al zijn vierde solo-ep, maar we kennen hem natuurlijk beter als lid van de groep SHINee, waarmee hij in 2008 debuteerde. Nu is de Zuid-Koreaan al terug met nieuwe muziek, dit keer voor de soundtrack van de webtoon (een strip op het web) No Office Romance!.

Zoals de titel van de webtoon doet vermoeden vormt liefde het centrale thema, net zoals in TAEMINs nummer. “Draw” is een zachte single waarbij een piano, naast de zanger, een belangrijke rol speelt. De Zuid-Koreaan zingt in zijn moedertaal op een bijna fluisterende manier, waarna hij steeds meer openbreekt. Hij vertelt over een liefde die zo sterk is dat jouw partner je niet enkel gelukkig maakt, maar ook comfort biedt en je constant aan die persoon denkt. Het hoogtepunt van “Draw” wordt ergens voor het midden bereikt en had wat ons betreft dan mogen afronden. Helaas sleept het aan tot de teller vier minuten aftikt. Onderweg horen we wel nog een mooie uithaal van TAEMIN, maar het repetitieve doet onze aandacht al weer snel verdwijnen. Jammer, want “Draw” had een mooie, fragiele single kunnen zijn.

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SISTAR19 - "NO MORE (MA BOY)" & "SAUCY"

Hoewel SISTAR19 pas in 2017 uit elkaar ging, bracht het duo al in 2013 hun laatste muziek uit. Het Zuid-Koreaanse tweetal, bestaande…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BABYMONSTER - "BATTER UP"

Sinds vandaag heeft BLACKPINK er een kleine zus bij: BABYMONSTER. Een tweede, actieve, vrouwelijke groep onder YG Entertainment is daarmee geboren. Zoals…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jung Kook - GOLDEN (★★★★½): Gouden rollercoaster met verschillende invloeden

RM en J-hope brachten al een soloplaat uit, V en Jimin elk een ep. Vandaag is het de beurt aan het jongste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.