Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

© CPU – Fleur De Backer

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken we kennis met “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”, intussen het derde kerstliedje in het ronkende repertoire van Eels. Met een uitermate verdienstelijke carrière is de groep reeds lange tijd een ware vedette binnen het alternatieve muzieklandschap. Debuut Beautiful Freak uit 1996 was meteen een schot in de roos, sindsdien werden er nog eens veertien studioalbums uitgegeven.

Het nummer opent met een partij kerstbelletjes, waarmee het meteen alle clichés omarmt. Aan iets als “All I Want for Christmas Is You” doet het liedje echter allesbehalve denken. Achter al die eindejaarssfeer zit namelijk een oerdegelijk nummer over verlangen en onbeantwoorde liefde. Everetts schorre zang draagt het nummer voort, terwijl hij begeleid wordt door een teder arrangement van piano, strijkers en onontbeerlijke koperen belletjes. De troostende melancholie die we gewend zijn uit onder andere “That Look You Look You Give That Guy” en “Beautiful Freak” herkennen we helemaal. Met andere woorden is “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This” een perfecte toevoeging aan de Eels-discografie, en absoluut geen liedje dat enkel in de eindejaarsperiode thuishoort.

EELS So Good: Essential EELS, Vol.2 komt uit op 15 december en is meteen ook de opvolger van het eerste compilatiealbum uit 2008: Meet The EELS: Essential EELS 1996-2006 Vol. 1. Het album zal bestaan uit twintig nummers, waaronder enkele soundtracktitels en drie nooit eerder verschenen songs. Wie nog geen pakje heeft gevonden voor een gevoelige ziel, kan dit album zeker overwegen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tyson Ritter / Sharpton Mann - “Easy Come, Easy Go” (feat. Scott Chesak) & “Shotgun Clown” (feat. Eels)

Wanneer je willekeurige mensen vraagt of ze al van Tyson Ritter hebben gehoord, dan zullen de meesten het in Keulen horen donderen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.