Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nadine Shah – “Twenty Things”

Dat buitengewone indierock samen kan gaan met een prachtige vrouwelijke stem, moet je niet zeggen tegen artiesten als PJ Harvey, Anna Calvi of onze Belgische Trixie Whitley. Ook Nadine Shah past wat ons betreft in dat lijstje en met haar muziek doet ze het ons meer dan eens warm krijgen tot in de kleinste cellen van ons lichaam. Haar mix van alternatieve rock en indiefolk vormt een gezellig geheel waarbij haar stem een kleurrijke kers op de taart vormt. De rijke sound is misschien te danken aan haar Noorse en Pakistaanse roots en leverde haar al nominaties op voor onder meer een Mercury Prize.

Net als het harmonische en vrij krachtige “Topless Mother” van enkele weken geleden biedt ook het nieuwe “Twenty Things” een vooruitblik op Filthy Underneath dat in februari 2024 uitkomt. Op deze single neemt de Britse haar tijd, maar dat betekent niet dat ze traag op gang komt. De drummer komt meteen met aanstekelijke ritmes en al snel wordt de gelaagde muziek naar een hoger niveau getild eens Nadine Shah begint te zingen. De evolutie doorheen het ruim vijf minuten durende lied is eerder beperkt, maar het deert niet echt doordat alles goed afgewogen is en mooi in elkaar past. “Twenty Things” is zo een nummer waarbij het gewoon goed zit en gerust twintig minuten had mogen duren. Dit warme schilderij smaakt naar meer.

Filthy Underneath verschijnt op 23 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1160 posts

About author
braaf zijn hé
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.