Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hamza – “Drifté”

© CPU – Bert Savels

Hamza is in Brussel en net over de taalgrens zowat een van de grootste sterren van het moment. De Brusselaar stond een week geleden nog in een uitverkochte ING Arena en afgelopen zomer tekende hij met “FADE UP” voor een van de zomerhits in Frankrijk. Zijn kenmerkende stem is gegeerd wild bij heel wat andere artiesten zoals Damso, Gazo en Laylow, maar ook op eigen houtje loopt het meer dan goed voor Hamza. Begin dit jaar zag zijn album Sincérement het levenslicht waarvoor hij zelf een feature voor kon regelen met de Amerikaanse rapper Offset. In elk geval boert Hamza goed en de honger is nog lang niet gestild. Voor zijn samenwerking met Uber Eats brengt hij niet alleen merchandise op de markt, maar ook een gloednieuwe single waarmee de koeriers naar hartenlust door de stad kunnen driften.

“Drifté” is de naam van die nieuwe single en die bracht hij uit in maar liefst zes andere edits. Als echte businessman probeert hij met de ‘sped up’ en de ‘slowed down’ -versies in te spelen op de TikTok-generatie, maar wij zijn toch vooral fan van de originele versie. Meer dan als rapper, krijgen we op het nummer vooral zijn zangtalent te horen dat zelfs wat doet denken aan een Frans antwoord op The Weeknd. De instrumental past qua tempo en gevoel perfect bij het rondcruisen door een stad en heeft een klein jaren tachtig randje door de synths. Het gevaar van “Drifté” zit hem trouwens in het refrein, dat binnen de kortste keren blijft hangen en nog maar moeilijk uit je hoofd te krijgen is. Hamza spijst niet alleen de maag van zijn fans, maar ook de afspeellijst.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #27

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Laisse Moi" feat. Hamza

De Belgische muziekscene is er eentje om te koesteren, maar dat wisten we natuurlijk al langer. Toch maken weinig artiesten meteen zo…
LiveRecensies

Couleur Café 2019 (Festivaldag 2): Confetti en eenvoud

Op de tweede en warmste dag van Couleur Café hadden we geluk dat er veel bomen waren waar we de frisheid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.