Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Night Gym”

© CPU – Senne Houben

De trein van Meltheads blijft meedogenloos doordenderen. Een trein die bovendien eindstationloos lijkt en bestuurd wordt door vier Antwerpse kompanen die al in het voorprogramma van dEUS mochten spelen en hoge toppen scheerden in De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally. Een eerste tussenstation wordt in ieder geval gepind op 9 februari, wanneer hun langverwachte langspeeldebuut Decent Sex eindelijk beschikbaar is. De jonge postpunkband heeft de afgelopen maanden al een bijna onverwoestbare livereputatie in elkaar geknutseld. Telkens opnieuw weten ze een energieke rockshow neer te zetten met de nodige extravaganza en een stevige portie lak aan alles en iedereen. Een plafond lijkt voorlopig ver weg.

Het fonkelnieuwe “Night Gym” is een nummer zoals we gewend zijn van Meltheads: pep, pit en energie geconcentreerd in een korte knaller. De gitaren vliegen ons vanaf seconde één om de oren en laten ons niet meer los. Iets over de helft van het nummer mag ons knikkend hoofd een vitesse lager schakelen tijdens duistere, dreigende en nodige variatie. Het doet ons op dat moment zelfs wat denken aan het betere werk uit de Humbug periode van Arctic Monkeys, maar met de heerlijk scheurende eigenheid van de Antwerpenaren. “Night Gym” eindigt even brutaal als het begon en doet ons nog wat meer watertanden naar 9 februari.

Meltheads stelt hun eerste plaat voor in Trix op 1 maart 2024 en een week later in het Wilde Westen in Kortrijk.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Meltheads - Decent Sex (★★★★): Splinterbom

Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een zilveren medaille bij Humo’s Rock Rally… op papier zou je Meltheads bijna een ‘net niet’-band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "No One Is Innocent"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat rockband Meltheads met “Naïef” een mooie hit scoorde. De Nederlandse tekst was atypisch voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.