FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op tafel te smijten. Ditmaal is de lading weer een tikkeltje groter dan de vorige en ook een pak brutaler. Het zijn nu de death- en metalcorescene die de klok doen draaien. De Kortrijkse festivalorganisatie haalt namelijk een heleboel toppers naar ’s lands meest gezellige gevangenis: Whitechapel, Malevolence, Emmure, After the Burial en Mental Cruelty. De oldschool hardcorefans worden met Pro-Pain en Cut Throat op hun wenken bediend. Alcatraz houdt daarentegen rekening met de extreme metalscene. Carach Angren, The Lucifer Principle en Uada zorgen voor de koude rillingen in de onderrug. Fans van deze bands zullen ongetwijfeld ook hun gading vinden bij Unto Others. Verder kunnen de stonerfans alvast hun nekspieren opwarmen voor The Ocean, Conan en 1000 Mods. Ook de Belgen worden wederom niet vergeten. Aborted en Cobra The Impaler zijn al een tijd twee sterktehouders van de vaderlandse scene. Ze mogen die status bevestigen voor duizenden metalfans, terwijl MANTAH net komt piepen. Alle 78 namen staan alfabetisch onderaan het artikel.

Alcatraz Open Air gaat volgend jaar door van 9 t.e.m. 11 augustus. Meer info vind je op de website.

AbortedAfter the Burial – Architects – Amon Amarth – Armored Saint – Audrey Horne – Beast in Black – Bodysnatcher – Brant Bjork – Carach Angren – Channel Zero – Cirith Ungol – Cobra The ImpalerConan – Crippled Black Phoenix – Cro-Mags – Clutch – Cradle of Filth – Cut Throath – Cyclone – Dark Tranquillity – Dokken – Eclipse – Epica – Emmure – Eternal Champion – Europe – Exumer – Exodus – Fen – Feuerschwanz – Finntroll – Green Lung – Hatebreed – Heathen – Hirax – Jinjer – Korpiklaani – Left to Die – Legion of the Damned Life Of Agony – Lord Of The Lost – Madball – Marduk – Massacre – Massive Wagons – MalevolenceMANTAH – Mayhem – Mental Cruelty – Misery Index – Monkey3 – Orden Ogan – Opeth – Orange Goblin – Paradise Lost – Pro-Pain – Raven – Sadus – Satyricon – Saxon – Septic Flesh – Skeletal Remains – Soil Benediction – Spiritbox – Terrorizer – Testament – The Casualties – The Lucifer Principle – The Night Flight Orchestra – The Ocean – Thronehammer – Truckfighters – UadaUnto Others – Watain – Whitechapel 1000 Mods

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz 2024 breidt uit met o.a. Epica, Saxon, Europe en Channel Zero

De geruchtenmolen van de festivals draait op volle toeren. Terwijl Download Festival, Hellfest en Rock am Ring bijna al hun kleppers bekendmaakten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.