Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Answer Phone”

© CPU – Ymke Dirikx

Je zou sociale media soms vervloeken, maar soms is het ook cool om de kracht ervan te zien. Tom Odell had zo’n tien jaar geleden bijvoorbeeld een dikke hit te pakken met “Another Love”, maar je zou haast durven stellen dat dat nummer nu nog groter is dan toen. Dat heeft alles te maken met TikTok, en dus profiteert de Brit vanzelfsprekend van de hype. Want ja hoe zou je zelf zijn? Met een nieuw album en bijbehorende tour in het verschiet probeert de man dus ook met zijn recente muziek relevant te blijven; iets dat wel redelijk werkt. “Black Friday” doet het bijvoorbeeld niet slecht op de radio en ook shows in De Roma en de Ancienne Belgique raakte in een mum van tijd uitverkocht.

Nu is er met “Answer Phone” een nieuw voorsmaakje van hoe Black Friday zal gaan klinken. Aan de vorige releases konden we al afleiden dat de piano een minder grote rol lijkt te gaan spelen; iets wat aan de hand van deze nieuwste creatie opnieuw duidelijk wordt. Zo is het een voortkabbelende akoestische gitaar die op muzikaal vlak de hoofdrol speelt, terwijl Tom Odell zelf met een licht bewerkte stem de gevoelige snaar probeert te raken. Geleidelijk aan bloeit “Answer Phone” zo open met strijkers en op de achtergrond zelfs een huilende baby. Al bij al dus niet verkeerd, maar langs de andere kant ook niet iets dat we niet van de Brit hadden verwacht. Op die manier blijft de single dus een beetje voorspelbaar, maar dat hoeft daarom niet per se iets slecht te zijn.

Black Friday verschijnt op 26 januari. Op woensdag 20 en donderdag 21 maart staat Tom Odell respectievelijk in De Roma en de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.