Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Answer Phone”

© CPU – Ymke Dirikx

Je zou sociale media soms vervloeken, maar soms is het ook cool om de kracht ervan te zien. Tom Odell had zo’n tien jaar geleden bijvoorbeeld een dikke hit te pakken met “Another Love”, maar je zou haast durven stellen dat dat nummer nu nog groter is dan toen. Dat heeft alles te maken met TikTok, en dus profiteert de Brit vanzelfsprekend van de hype. Want ja hoe zou je zelf zijn? Met een nieuw album en bijbehorende tour in het verschiet probeert de man dus ook met zijn recente muziek relevant te blijven; iets dat wel redelijk werkt. “Black Friday” doet het bijvoorbeeld niet slecht op de radio en ook shows in De Roma en de Ancienne Belgique raakte in een mum van tijd uitverkocht.

Nu is er met “Answer Phone” een nieuw voorsmaakje van hoe Black Friday zal gaan klinken. Aan de vorige releases konden we al afleiden dat de piano een minder grote rol lijkt te gaan spelen; iets wat aan de hand van deze nieuwste creatie opnieuw duidelijk wordt. Zo is het een voortkabbelende akoestische gitaar die op muzikaal vlak de hoofdrol speelt, terwijl Tom Odell zelf met een licht bewerkte stem de gevoelige snaar probeert te raken. Geleidelijk aan bloeit “Answer Phone” zo open met strijkers en op de achtergrond zelfs een huilende baby. Al bij al dus niet verkeerd, maar langs de andere kant ook niet iets dat we niet van de Brit hadden verwacht. Op die manier blijft de single dus een beetje voorspelbaar, maar dat hoeft daarom niet per se iets slecht te zijn.

Black Friday verschijnt op 26 januari. Op woensdag 20 en donderdag 21 maart staat Tom Odell respectievelijk in De Roma en de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1971 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Somebody Else”

Het is alweer twee maanden geleden dat de festivalgangers van Pukkelpop nog meezongen met de melancholische muziek van de Britse singer-songwriter Tom…
Nieuwe singlesOude BekendenRecensies

Nieuwe single Tom Odell – “Black Friday”

Wie Tom Odell zegt, zegt melancholische muziek. De Britse singer-songwriter kreeg een maand geleden nog de festivalbeker van StuBru voor ‘Beste Meezinger’ voor…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.