Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines – “Lunar Eclipse”

© CPU – Ymke Dirikx

Bij het horen van The Vaccines denken we nog steeds met een vlaag van weemoed terug aan die heerlijke debuutplaat What Did You Expect From The Vaccines? uit 2011. Songs als “Wetsuit” en “Post Break-Up Sex” werden door de indierockfans meteen omarmd en ook live spatte de energie van het podium. Een goede twaalf jaar en vijf albums later – waarvan de laatste worp  Back in Love City dateert uit 2021 – krijgen we nu alweer de derde single voorgeschoteld uit de aankomende plaat pick-up full of pink carnations. Voorlopers “Heartbreak Kid” en “Sometimes, I Swear” lieten alvast vermoeden dat de band na enkele elektronische uitspattingen nu terug volop de kaart van de (rammelende) gitaren kiest.

Met een vrolijke up-tempo gitaarriff trapt nieuwe single “Lunar Eclipse” alvast veelbelovend af. Niet veel later opent ook zanger Justin Young de vocale debatten in combinatie met een vooruitstuwende drumpartij. Die lijn wordt doorgetrokken tot aan het catchy refrein waarbij stilstaan alvast geen optie lijkt. Back to basics moeten The Vaccines gedacht hebben, want dit nummer zou qua opbouw en beperkte duurtijd alvast niet misstaan hebben op hun debuutplaat. Op geen enkel moment dreigt deze single stil te vallen en dat is hoe we The Vaccines het liefst horen. Dankzij het hoge tempo en de no-nonsense aanpak vermoeden we dat deze song ook live potten zal breken. Met “Lunar Eclipse” voegen de Britten alweer een rechtdoorzee indierocknummer toe aan hun discografie.

pick-up full of pink carnations komt uit op 12 januari. Op 18 januari staat The Vaccines in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single The Vaccines - "Love To Walk Away"

The Vaccines is de laatste weken niet meer uit het muzieklandschap weg te denken. Na het aankondigen van zijn reeds zesde langspeelplaat,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Market Street”

Zonder muzieklabel en radiosupport de Britse hitlijsten veroveren, weinig artiesten doen het The Reytons na. De band bracht dit afgelopen jaar met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Cold Wars"

  Giant Rooks heeft met hun passage op Pukkelpop alvast bewezen dat ze steeds meer een vaste waarde aan het worden zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.