Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ratmosphere – “Mud”

© CPU – Marvin Anthony

Vier jaar nadat ze tot laureaat van Sound Track gekroond werden, wordt het steeds duidelijker dat Ratmosphere aan de rand van de grote doorbraak staat. Na een paar erg gesmaakte singles en heel wat nieuw gewonnen zieltjes na optredens in het voorprogramma van bands als Balthazar en Black Box Revelation, voelen we aan alles dat deze band aan het groeien is. Dat deden de broertjes Serruys dit jaar ook letterlijk, door uit te groeien van een duo tot een kwartet met de komst van Jente Neels en Fieke Soete in de gelederen. Dat resulteerde met single “Shotgun” in een eerste groovy kennismaking met het nieuwe geluid van Ratmosphere, dat duidelijk smaakte naar meer. Lang moesten we gelukkig niet wachten op nieuw werk, want met “Mud” krijgen we reeds een nieuw snoepje voorgeschoteld van de West-Vlamingen.

De snijdige riffs die we doorgaans associëren met Ratmosphere blijven op het rustige ‘’Mud” in de kast en maken plaats voor een wat donkerdere sfeerschepping. Toch is de stempel van de groep meteen merkbaar met synths die de sfeer oproepen van een rokerige nachtclub in de jaren tachtig en de diepe stem van Robin Serruys die ons auditief bij de hand neemt. Het duurt niet al te lang voor Serruys vergezeld wordt door een laidback gitaarlijn en het engelengezang van Jente Neels. Het refrein is dan weer aanstekelijk simpele doeltreffendheid en haalt dividenden uit de wisselwerking tussen Serruys en Neels. Het instrumentale bruggetje vormt de kers op de taart van een nummer dat uiteindelijk op sfeervolle wijze uitdooft. Met “Mud” levert het viertal ook nu weer een fijn staalkaartje af van de ambitieuze richting die ze met Ratmosphere uit willen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ratmosphere - Devils Island (★★★): Gevangen op een dromerig eiland

Het is intussen al geleden van 2018 dat Ratmosphere werd uitgeroepen tot een van de winnaars van Sound Track. De band, toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Ratmosphere - "Pistache"

Afgelopen zomer nodigden we met Dansende Beren het viertal van Ratmosphere uit op een van onze concertavonden en de groep wist het…
InstagramLiveRecensies

Black Box Revelation @ De Roma: Leve de riff!

In het huis van de Belgische muziek behoort Black Box Revelation intussen al enkele jaren tot het vaste meubilair. Jan Paternoster en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.