Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik – “Abyss”

Vorige keer schreven we Metriks relatief karige releaseschema nog toe aan ‘kwaliteit boven kwantiteit’, met slechts drie tracks dit jaar – wat weinig is in de drum-‘n-basswereld. Nu lijkt hij dat tij toch stilaan te keren, met een nieuw nummer een dik maandje na “Awake” met ÆON:MODE. De uit Londen afkomstige Tom Mundell werkte zich doorheen zijn zestien jaar lang durende carrière op tot een zwaargewicht in de scene, met als unique selling point dansvloergerichte, toegankelijke drum-‘n-bass, eigen vocalen en futuristische klanken. Dat is goed te horen is in zijn recente mix voor BBC Radio 1: altijd een eer voor een dj.

Aan die ‘kwaliteit over kwantiteit’-leuze blijven we vasthouden, al valt wel een en ander te zeggen over de gelijkaardigheid van de verschillende nummers die dit jaar al het levenslicht zagen. Nieuw in “Abyss” is het metalcore-achtige gefluister, maar voor de rest horen we opnieuw Mundells dromerigere vocalen, subtiele gitaartouches en een simpel maar aanstekelijk melodielijntje, dat in de opbouw enorm refereert naar “Fall To The Dust“. Tevens zijn gelijkenissen met de twee andere singles van dit jaar zijn niet ver weg, ook op vlak van artwork. Zo lijkt het ons steeds aannemelijker dat er binnenkort een nieuw album aankomt, wat misschien eerder een soort van aaneengeregen mixtape zal zijn. In dat opzicht vallen de puzzelstukjes wel in elkaar; is dat niet het geval, dan is het eerder wat veel van dezelfde koek.

Metrik staat in het weekend van 23 en 24 februari achter de decks op de vijftiende verjaardag van Rampage in het Sportpaleis, samen met goede vriend Grafix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.