Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Brambles”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Van de energie die vrijkomt op een Frank Carter & The Rattlesnakes show kan je gerust een halve stad voorzien van elektriciteit. De rosse furie weet als geen ander hoe hij de boel in brand moet steken met die pretoogjes die zijn duivels kantje verraden. We zagen hen de afgelopen jaren meermaals verschillende zalen en festivals op hun kop zetten. Het was dan ook opvallend dat hij begin september zijn ratelslangen koest hield op “Man Of The Hour”. De single zou perfect kunnen dienen als een rustpuntje in de set, maar verraadde ook een serieuze stijlbreuk. In navolging van het zachtjes klinkende “Man Of The Hour” verrast Frank Carter & The Rattlesnakes opnieuw met een nummer dat aanzienlijk verschilt van hun gebruikelijke stijl.

Ook op “Brambles” bergt het dynamische duo de stevige gitaren veilig op. Frank verklaart dat het een ‘melancholische bop’ is, geboren uit de doornige braambossen van liefde die we om ons heen laten groeien, totdat we verstrengeld zijn zonder enige mogelijkheid om ongeschonden te ontsnappen. Allemaal zeer poëtisch, maar wij blijven wederom een beetje op onze honger zitten.De muzikale compositie van “Brambles” weerspiegelt perfect de diepte van deze emotionele verstrikking. Gedreven door elektronische basgitaar en synths voert het nummer de luisteraar mee door gelaagde melodieën, waarbij de stem van Frank Carter als een doolhof van emoties fungeert. De arrangementen slingeren als doornige ranken om ons heen, waardoor een atmosfeer van zowel betovering als gevaar ontstaat. De krachtige combinatie van rauwe vocalen en intrigerende instrumentatie illustreert de boodschap van het nummer op een indringende wijze. Wie dacht dat de stijlbreuk die gemaakt werd op “Man Of the Hour” slechts eenmalig was, begint zich toch stilaan vragen te stellen hoe Carter dit live gaat brengen.

Wat Dark Rainbow, dat op 26 januari 2024 wordt verwacht, nog meer in petto heeft, blijft een groot vraagteken. Het begint nu al duidelijk te worden dat deze langspeler een veelzijdige verzameling wordt. Eentje waarin Frank Carter & The Rattlesnakes de grenzen blijft verleggen en experimenteren met genres. Wat dat live gaat geven zullen we zien op 26 februari wanneer de band langskomt in de AB.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes - "Man of the Hour"

Met een bandnaam als Frank Carter & The Rattlesnakes wordt er haast van jou verwacht dat je snedige punk maakt. En laat…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.