Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuck Ragan – “Echo the Halls”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We kennen Chuck Ragan als de bezielende kracht achter Hot Water Music, maar nu laat hij zijn muzikale ziel weer spreken met zijn eerste solosingle, “Echo the Halls”, sinds 2016. Als co-frontman van Hot Water Music heeft Chuck Ragan decennialang een onuitwisbare stempel gedrukt op de punkrockscene. Met een doorleefde stem en een rauwe energie heeft hij het genre mee helpen vormgeven, en dat horen we ook terug in zijn solowerk.

In “Echo the Halls” leidt Chuck ons door een wijd, meeslepend heartland rocklandschap. Het nummer ademt een onmiskenbare kracht, gedragen door Chucks kenmerkende schuurpapierachtige stem. Gedragen door akoestische gitaren, simpele percussie en subtiele gitaarlijnen blijft de instrumentatie zeer eenvoudig. Chuck zelf beschrijft het als een eenvoudig liefdesverhaal van twee ontspoorde zielen op zoek naar een licht aan het einde van een tunnel. De songwriting van Chuck Ragan blijft diep geworteld in persoonlijke introspectie, waarbij hij zijn eigen tekortkomingen en duistere kanten onderzoekt en overwint. Met “Echo the Halls” bewijst hij opnieuw dat hij meester is in het vertalen van complexe emoties naar pakkende melodieën.

Naast Chucks soloproject kondigt zich ook een boeiende periode aan voor Hot Water Music-fans. In december trekt hij solo door Europa en houdt halt in Cinema Plaza te Duffel op zaterdag 2 januari. Volgend jaar komt hij dan weer het dertigjarig jubileum van Hot Water Music vieren in Europa. Dat doet de band in Trix op zondag 10 november.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music - "Remnants (feat. Turnstile)" & "Fences (feat. Thrice)"

Geen één zonder twee lijkt wel het motto van Hot Water Music de laatste tijd. Een maand geleden kondigde ze met Vows…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music - "Menace" & "Burn Forever"

Hot Water Music blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en heeft grootschalige plannen om dit te vieren. Als kers op de taart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Water Music - "Drawn"

Vorige week zette Hot Water Music nog een energieke show neer op Rock Am Ring en nu staan ze weeral voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.