Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Make You Proud”

© Daniel Harris

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies de bands debuutalbum So Long Forever nog zeven kaarsjes uit en ze zijn het vieren duidelijk niet moe, want in december maken ze zich op voor de geboorte van het antwoord op de ep Part I – When Everything Was Lost. De vervolgepisode zal de naam Part II – Nightmares & Ice Cream krijgen: een titel die het water ons meteen in de mond doet lopen. We mochten van die nieuwe ep al kennismaken met “Rabid Dog” en nu gooit de groep daar nog eens “Make You Proud” bovenop.

De nieuwe single behelst de onzekerheden in een prille relatie en het daarbij horende constant overpeinzen, dankzij een dromerige zanglijn vanwege Leo Wyndham. Die vocals worden op de hielen gezeten door een aanstekelijk gitaarriffje dat als echo van Leo’s stem fungeert. Het nummer start rustig en bouwt langzaam op naar een een soort schreeuw om bevestiging in het refrein. Echt ontploffen doet het muzikaal niet, de wanhoop schuilt echter meer in de teksten dan in het instrumentale. “Make You Proud” is een fijn kabbelend nummer dat perfect past bij het druilerige weer van het moment.

Facebook/ Instagram/ X(Twitter)/ Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

54 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wilson55 - "Rosa"

Wilson55 of ‘Wilson fifty-five’ is een nieuwe band uit het charmante Lier. Al enkele jaren repeteren en spelen de Kempenzonen samen, met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filibuster - "Can't Unfriend Yourself"

Filibuster, de alternatieve rockband uit het Antwerpse, zorgt voor een comeback in 2023. Het laatste muzikale werk van de band dateert al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.