FeaturesWedstrijden

Tien tips voor Botanique in november/december 2023 + win duotickets

© CPU – Bert Savels

Het jaar loopt stilaan op z’n eind, maar dat wil niet zeggen dat het al volledig voorbij is. In de Botanique wordt er bijvoorbeeld nog iedere dag muziek geprogrammeerd met enkele straffe acts tot gevolg. Omdat we graag willen dat ook jij nog eens langs gaat in de wondermooie concertzaal in Brussel, tippen we met graagte tien bands en geven we voor iedere show ook een duoticket weg. Waag dus je kans om gratis een concert te beleven van een beloftevolle act.

9 november – Johnny Jewel – Rotonde

De naam Johnny Jewel zegt je misschien niet al te veel, maar als lid van Chromatics gooide de man toch hoge ogen. Nadat Chromatics er mee ophield, focuste hij zich meer op zowel zijn soloproject als op zijn label Italians Do Better. Ook soundtracks zijn hem niet vreemd; zo werkte hij mee met de soundtrack van Twin Peaks en dichter bij huis aan de geluiden op Fien Trochs nieuwe film Holly. Dat deze man een legende is, kan je best een understatement noemen. Op die manier is Johnny Jewel een must see in de Rotonde van de Botanique.

13 november – 7ebra – Witloof Bar

Uit Malmö krijg je op 13 november 7ebra te zien in de Witloof Bar. De band bestaat uit de zusjes Inez en Ella die al van jongs af aan samen muziek maken. Het kon dus niet anders dan dat er ooit een muzikaal project uit zou volgen. Debuutalbum Bird Hour verscheen eerder dit jaar en dus kan je er op die manier van uitgaan dat ze dat album in zijn volledigheid zullen voorstellen. Denk aan The Dandy Warhols of Future Islands en je weet in welke regionen de muziek zich centreert. Live wordt alles heel eclectisch gebracht, waardoor de show wel eens de moeite zou kunnen worden.

16 november – Will Butler + Sister Squares – Grand Salon

Je kan hem misschien kennen van zijn verleden bij Arcade Fire, maar sinds enige tijd heeft Will Butler zich helemaal op zijn solocarrière gestort. Voor dat nieuwe hoofdstuk haalde hij zijn begeleidingsband Sister Squares (met daarin zijn echtgenote) er als volwaardig bandlid bij, met enkele weken geleden een eerste album als eindresultaat. Daarin toont de Amerikaan zich van verschillende markten thuis, met langs één kant een terugblik richting de begindagen van, weinig verrassend, Arcade Fire, maar langs de andere kant ook heel wat dansbare, elektronische invloeden. Groovy, funky, soms zelfs een beetje chaotisch, maar altijd boordevol dansbare energie; het belooft met andere woorden nu al een feestje te worden in de Botanique!

16 november – Squirrel Flower – Rotonde

Squirrel Flower is het soloproject van Ella Williams en is gevestigd in Chicago. Om de release van haar meest recente album Tomorrow’s Fire te vieren, komt de Amerikaanse naar de Rotonde van de Botanique. De sound van haar muziek ontwikkelt zich bij ieder album meer, met op de meest recente plaat een epische sound, waarbij emotionele kracht wordt gecombineerd met ronkende gitaren. Luister maar eens naar onderstaande single “When a Plant Is Dying”, die je niet onberoerd laat.

19 november – Nanna – Rotonde

De IJslandse Nanna maakte tot op heden vooral naam als frontvrouw van Of Monsters and Men, maar sinds enige tijd verkent de zangeres ook solo haar horizonten. Die liggen vanzelfsprekend in het verlengde van wat ze bij haar hoofdproject doet, al doet ze het onder haar eigen naam veelal een tikkeltje hartverwarmender. Met How To Start A Garden bracht ze eerder dit jaar een eerste soloplaat uit, die de verwachtingen helemaal inloste. Het is nu dus, nadat ze een zomer lang de Amerikaanse festivals afschuimde, uitkijken naar hoe Nanna haar verhaal voor het eerst live zal brengen op het Europese vasteland. Met de Rotonde in de Botanique natuurlijk als ideale gezellige locatie.

20 november – Nabihah Iqbal – Grand Salon

Bij de meerwaardezoeker staat Nabihah Iqbal al langer dan vandaag hoog aangeschreven, maar het is pas sinds tweede album DREAMER eerder dit jaar dat ze echt aan de rand van de grote doorbraak staat. Met die plaat onder de arm stond ze zo bijvoorbeeld al op Pukkelpop, waar ze een aardig gevulde Lift meenam in haar wereld vol elektronisch geladen indierock. Met invloeden van onder meer The War on Drugs en MGMT, maar evengoed van Deftones en The Cure zou je kunnen denken dat het allemaal wat ver uit elkaar ligt, maar in de wereld van de Britse vervagen de grenzen tussen de genres als sneeuw voor de zon. Moeilijk, maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk én heel sympathiek; de doortocht van Nabihah Iqbal is er eentje die je met stip moet aanduiden.

28 november – M1llionz – Rotonde

UK Rap is hot en dat blijkt ook uit het groeiende succes van M1llionz. In zijn thuisland is hij inmiddels een gevestigde waarde geworden die mits inventieve UK Drill zijn plaats aan de top blijft houden. Op Spotify zit hij ruim boven de honderd miljoen streams en zijn Daily Puppy-freestyle verzamelde in een kleine maand tijd een half miljoen views. Eind november zet hij zijn veroveringstocht verder en daarvoor zet hij ook voet aan wal op het Europese vaste land. Benieuwd of hij zijn snedige raps ook live weet over te brengen en het Brusselse publiek kan opjutten.

28 november – Kojaque – Grand Salon

Oké, toegegeven, ook wij denken niet aan Dublin als we denken aan een bruisende rapscene. Toch zijn er echt wel wat coole, opkomende rappers uit de Ierse hoofdstad, zoals Kojaque. Inmiddels is hij gevestigd in Londen, maar zijn roots liggen in een grimmige Dublinse buitenwijk die de inspiratie vormde voor zijn album Town’s Dead (2021). Ook op zijn nieuwste plaat PHANTOM OF THE AFTERS, dat eind oktober uitkwam, zijn die roots een rode draad. Met introspectieve tracks en een relaxte, bijna luie flow onderzoekt Kojaque op die nieuwe langspeler wat het betekent om van zo’n buitenwijk te verhuizen naar Londen. Heimwee, depressie, angsten en onzekerheden passeren hier de revue in persoonlijke nummers waarin een vleugje BROCKHAMPTON zit, een snufje Loyle Carner (met wie hij eerder dit jaar door Australië tourde!) en een flinke dosis bravoure. Die neemt hij ongetwijfeld mee in zijn koffer voor zijn tour, waarmee hij de komende weken door het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland trekt. Het belooft in ieder geval veel goeds voor zijn aantreden in de Grand Salon op 28 november!

2 december – Holy Wave – Rotonde

Al sinds 2008 is Holy Wave bezig met het maken van verfrissende garagerock en nog steeds blijft de band leuke albums uitbrengen. Zo ook eerder dit jaar met Five of Cups, dat de band terug op de kaart wist te zetten. De multi-instrumentalisten brengen in hun muziek altijd een heel verfrissende sfeer met een leuke dynamiek die voor een positieve sfeer zorgt en je meeneemt naar hun thuisstad Austin in Texas. Op die manier weet je wat je zal krijgen en dat zal meer dan goed zijn.

4 december – CIVIC – Rotonde

Het Australische CIVIC is zeker geen band voor doetjes. De punkrockers winden er geen doekjes om en knallen op iedere show die ze spelen alles omver. Dat zagen we al in Trix vorig jaar en zullen we dit jaar terug mogen ervaren in de Botanique. Ondertussen heeft CIVIC niet stil gezeten en gewerkt aan nieuw materiaal dat we zeker ook in die show mogen verwachten. Rechtstreeks uit Melbourne belooft de groep wederom een furieuze show te presenteren, waarvan je weet dat het goed zal zijn en dat de moshpits zich in grote getale aanwezig zullen stellen.

Voor alle bovengenoemde concerten mogen we met Dansende Beren duotickets weggeven. Wil jij kans maken? Zorg dat je ons volgt op Instagram en/of dat je ons leuk vindt op Facebook en stuur een mailtje naar wedstrijd@dansendeberen.be met een screenshot of bewijs daarvan. Vermeld ook duidelijk voor welk concert je tickets wil winnen! Beantwoord in dezelfde mail de volgende vraag: Uit welke stad komt CIVIC? Veel succes!

3617 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.